"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Lindakivi sild Lasnamäel muutus "roheliseks" (0)
01. juuli 2021
Lindakivi sild. Foto: Lasnamäe LOV

“Soovime muuta Laagna tee sillad eriilmeliseks, lisades neile haljastuse. Lindakivi sild koos samanimelise puiesteega läbis hiljuti taastusremondi. Viimase lihvina lisasime sellele ka haljastuse ning nüüd kaunistavad silda suvised lilled,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. “Lillede valikul lähtusime sellest, et need peaksid vajadusel külmadele ilmadele vastu ning samas oleksid suviselt õhulised ja värvilised.

Alates 1. juulist kaunistab Lasnamäel asuvat Lindakivi silda lillepeenar. Juba mai keskpaigast on „roheliseks“ muudetud Pallasti sild ning peagi ootab sama saatus mitmet teist Laagna tee silda.  

Uueks traditsiooniks kujunev Laagna tee sildade haljastamine muudab linnaruumi mõnusamaks ja rohelisemaks ning lisab tüüpprojekti järgi rajatud sildadele eriilmelisust. Lindakivi sillale rajatud lillepeenrale istutati naistenõges, metssalvei ning ripp-petuunia.  

“Just Lindakivi sillast sai mullu esimene Lasnamäe “roheline” sild, millele rajasime haljastuse koostöös Hortese aianduskeskusega ning Tallinna botaanikaaia ja keskkonna- ja kommunaalameti osalusel. Silla haljastus pälvis kohalike poolt sooja vastuvõtu, mis innustas meid sellega jätkama ka sel hooajal ning muutma “roheliseks” ka mitmed teised üle Laagna tee viivad sillad,” lisas Svet.   

Juba Tallinna päeval, 15. mail sai haljastuse Pallasti sild. Hetkel otsitakse võimalusi lisamaks lilleilu ka Pae ja Saarepiiga sildadele.   

Lindakivi sild kulgeb samanimelise puiestee osana Laagna tee kohal Kultuurikeskuse Lindakivi ja kunagise Kotka poe vahel.  

Sel kevad-suvel tehakse taastusremonti enam kui kahekümnel Lasnamäe tänaval. Objektide asukohaga saab tutvuda siin.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.