"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
UJUMINE POLE SOOVITAV Pirita rannas on sinivetikakahtlus (0)
01. juuli 2021
Pirita rand Foto Pirita LOV

Sinivetikakahtluse tõttu lehvib rannas lilla lipp ja ujuma minna pole soovitatav. 

“Praegu pole mõistlik Pirita rannas ujuda ega supelda, sest terviseameti esialgse info kohaselt võib rannas kasvada sinivetikas. Pirita rannas lehvib hetkel lilla lipp, mis tähendab, et vees on reostus, näiteks sinivetikas, ja ujuma ei soovitata minna,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Kas ja millised sinivetikad Pirita rannas on, selgub pärast terviseameti võetud proovide analüüsi. Veeproovid võeti täna. Umbes pooled sinivetikad on mürgised ja võivad inimese tervisele ohtlikud olla. Kindlasti tasub suplemist vältida lastel ja tundlikuma tervisega inimestel. Koerte ujutamine Pirita suplusrannas on keelatud.

Linnaosavanem lisas, et kui siiski vette minnakse, tuleb vältida vee sattumist suhu ja pärast suplust tuleb end põhjalikult pesta.

“Palun kõigil Pirita ranna külastajatel jälgida, milline lipp G4S rannavalve maja kõrval lehvib ja vastavalt sellele käituda,” sõnas Liinat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.