"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Linnade ja Valdade Päevad toimuvad augustis Tallinna Lauluväljakul (0)
02. juuli 2021
Ilja Matusihis

Linnade ja Valdade Päevad peetakse 17. ja 18. augustil Tallinna Lauluväljakul ja need toovad arutelu alla päevakajalised ning aktuaalsed teemad, alustades sotsiaaltöö ja lastekaitse temaatikast lõpetades Eesti regionaalpoliitika valukohtadega ja tulevikuvaatega.

Linnade ja Valdade Päevade näol on tegemist kohalike omavalitsuste koolitus- ja teavitusüritusega, mis on mõeldud kõigile omavalitsusjuhtidele ja volikogude liikmetele, samuti erinevate valdkondade spetsialistidele ning ametnikele, teatas liidu esindaja reedel.

Koolituspäevade raames toimuvad seminarid mitmetes olulistes kohalikku elu käsitlevates valdkondades. Erinevates töötubades käsitletakse mitmeid kohalikke omavalitsusi puudutavaid valdkondi ja teemasid, nagu haridus; sotsiaaltöö; lastekaitse; kultuur; kohalik omavalitsus ja finantsid; siseturvalisus, kohalike omavalitsuste info- ja kommunikatsioonitehnoloogia; keskkond; arengukavad ja planeeringud ja nii edasi.

„Linnade ja Valdade Päevad on alati olnud üks omavalitsuste aasta oodatumaid sündmusi. Ka selle aasta kahe päeva töötoad on sisustatud niivõrd laia teemadevalikuga, et nii omavalitsusjuhid- kui ametnikud leiavad omale meelepäraseid ettekandeid, mida jälgida,“ sõnas Eesti Linnade ja Valdade Liidu (ELVL) tegevdirektor Veikko Luhalaid.

Kõigil varasematel aastatel on kahel päeval osalenud üle tuhande omavalitsusjuhi ja spetsialisti. Lisaks seminaridele osalevad Linnade ja Valdade Päevadel omapoolsete väljapanekute ja esitlustega mitmed ettevõtted ning kohalike omavalitsuste partnerorganisatsioonid ja vabaühendused.

“Koroonaviiruse tõttu on Linnade ja Valdade Päevi mitu korda edasi lükatud, ent loodan, et see suursündmus on siiski kohalike omavalitsuste juhtidele ja ametnikele südamesse jäänud. Linnade ja Valdade Päevad on igal aastal meie jaoks hea võimalus saada kokku kolleegidega teistest omavalitsustest ning jagada omakeskis nii rõõmu, muresid kui ka paika panna ühiseid eesmärke,“ ütles Antsla abivallavanem ning ELVL-i juhatuse liige Kurmet Müürsepp.

Linnade ja Valdade Päevade programmiga on võimalik tutvuda lehel https://lvp.elvl.ee/ .

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.