"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Tallinnas on küpsemas rohebüroode buum (0)
02. juuli 2021
Rohelise büroohoone ehitus Ülemiste linnakus. Foto: Albert Truuväärt

“Juunis pandi ühe rohelise büroohoone nurgakivi Ülemiste linnakus ning teised kaks kinnisvaraarendaja Hepsori poolt Tallinna loomaaia kõrvale ning Pärnu maantee äärde,” ütles 1Partner Kommertskinnisvara juht Kirill Vigul ja lisas, et selliste hoonete vastu on üürnike huvi keskmisest tunduvalt suurem.

Viguli sõnul pandi hoolimata sellest, et ärikinnisvara sektor on viimase aasta jooksul ettevaatlikul kursil liikunud, juunis Tallinnas nurgakivi kolmele rohebüroole ning see paistab saavat uueks standardiks – pea kõik ärikinnisvara arendajad märganud, et energia- ja loodussäästlikud bürood on kuum kaup, vahendab BNS.

Ta selgitas, et rohebüroo ehitamine pole tavalisest märkimisväärselt kallim, mistõttu on ka üürihinnad tavalistega samal tasemel, ent samas on energia- ja loodussääst üks trendikamaid müügiargumente.

“Rohebüroode trend on Põhjamaades levinud juba kümmekond aastat ning nüüd arvestatakse seda ka Eestis pea kõigi uusarenduste puhul. Eestis tabas selle esimesena ära Hepsor, mis ehitas oma esimese rohebüroo 2014. aastal ja on neid nüüd järjest rajanud üle Tallinna,” ütles Vigul.

Tema sõnul eelistavad rohebüroosid selgelt välismaa päritoluga suurettevõtted, kelle jaoks on see oluline nii moraalselt kui ka korporatiivsete normide ja sertifikaatide täitmiseks. “Ka Eesti ettevõtteid puudutab loodussõbralikkus järjest enam ning samuti kui palju rohebürooga igapäevastelt püsikuludelt kokku hoida. Seetõttu läheb paralleelselt vanadel büroohoonetel konkurentsis püsimise ning üürnike hoidmise ja leidmisega keeruliseks,” tõdes Vigul.

1Partner Kommertskinnisvara juhi sõnul laieneb rohetrend ka teistesse ärikinnisvara valdkondadesse. “Uute logistikakeskuste katustele ehitatakse juba praegu päikeseparke ning järgmisena jõuab trend tootmis- kui laohoonete arendusse,” lisas ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.