"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Trumpi sõnul on maksupettuse süüdistused poliitiliselt motiveeritud (0)
02. juuli 2021
USA ekspresident Donald Trump. Foto: Scanpix

“Jätkub radikaalsete vasakpoolsete demokraatide poliitiline nõiajaht, kus New York on nüüd ülesande üle võtnud,” tõdes USA ekspresident Donald Trump, kes ütles neljapäeval, et tema ettevõttele ja selle kauaaegsele finantsjuhile esitatud maksukuritegude süüdistused on poliitiliselt motiveeritud.

Trumpi sõnul tegelevad New Yorgi prokurörid riigi edasise lõhestamisega, vahendab BNS.

“See lõhestab meie riiki nagu kunagi varem,” märkis Trump.

Trumpi ettevõtte finantsjuht Allen Weisselberg ennast neljapäeval New Yorgi kohtus maksukuritegudes süüdi ei tunnistanud.

Weisselberg toodi kohtusaali käeraudades kella kahe ajal päeval kohaliku aja järgi süüdistuse esitamiseks.

Finantsjuht andis ennast neljapäeval üles New Yorgi võimudele. Weisselbergi süüdistust on oodatud juba mitu päeva pärast ligi kolm aastast kestnud juurdlust väidetava pettuse suhtes ettevõtlusgrupis Trump Organization. 

Trump Organization teatas, et firma arvates kasutatakse Weisselbergi etturina suuremas kavas endist presidenti kahjustada. 

“Ringkonnaprokurör esitab muu hulgas süüdistusi, mis hõlmavad töötajahüvitisi, mida maksuamet ega ükski teine prokurör ei tooks kunagi välja,” ütles ettevõtte pressiesindaja.

“See ei ole õiglus. See on poliitika,” lisas eestkõneleja.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.