"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VÕIMLEMISPIDU KINGITUS VIDEO JA FOTOD! Tuhanded tantsijad lisasid päevale sära võimlemispeol (0)
03. juuli 2021
Indrek Kask

“Meile väga meeldib see, et saame siin kõik koos olla. Oleme palju trenni teinud ja kava selgeks õppinud, sest tahtsime siia väga tulla. Vahel on muidugi võimlemine raske ka, sest käed ja jalad kipuvad sassi minema,” rääkisid Harjumaalt tulnud kaks 9-aastast pidulist Johanna ja Jette. 

Juba pühapäeval toimub Tallinnas suur võimlemispidu Kingitus, mis tõi pealinna juba eile kokku 2500 inimest üle Eesti.

Ka teismelisele Silverile tundub eesootav pidu tore: “Sõpradega saab koos olla ja muidugi liigutada end saab ka. Aga õhtuti on eriti tore koos koolimajas ööbida. Oleme jõudnud juba käia linnapeal, näiteks Solarise keskuses käisime ja ujumas, väga tore on siin.”

Vaata galeriid (47)

Noortele meeldib võimlemine

Paidest pärit Elsa-Maris leiab ka, et võimlemispidu on väga vägev pidu, millest osa olla on lihtsalt vastupandamatu võimalus.

„Noortele üldiselt võimlemine väga meeldib, lisaks on see võimalus üheskoos midagi tõeliselt vägevat ära teha,“ lausus ta. „Eks peale siin staadionil tehtud proove on väike väsimus ka, aga meiegi käisime juba linnapeal, eelmisel õhtul mängisime sõpradega ka palli.”

Noorkotkaste ja Kodutütarde liigijuht, tantsuõpetaja Piret Torm-Kriis ütles, et praegusi proove ise puldist jälgides tuleb noori ikka tagant utsitada. „Ikka paistab kõrgelt kätte, et kellegi samm ei ole väga reibas või rüht pole väga ilus,“ lausus ta. „Praegu annaksin meie kavale hindeks kolm miinus, aga pühapäeval tuleb kõigil võimlemispeole kokku tulla, meie esinemist vaadata ja siis saab ka teada, kas noorte hinne on pühapäevaks paranenud.”

Lisaks Kaitseliidu noortele on pühapäevaste esinejate seas nii eliitvõimlejad, akrobaadid, rahvatantsijad, koolide ja lasteaedade rühmad ja isegi lapsevanemad beebidega. 

“Pühapäevane pidu on minu jaoks suur väljakutse, sest nagu teisedki oleme me võimlejatega pidanud kohtuma ainult zoomi vahendusel,“ rääkis võimlemispeo pealavastaja Kai Esna. „Kõik on olnud tundide kaupa internetis ja erinevaid kavasid harjutanud. Meil on väga tore meeskond ja koos oleme terve aasta ettevalmistusi teinud.“

Esna sõnul on praegused proovid läinud väga hästi. „See on selline paisu tagant välja pääsemine,“ lausus ta. „Kõik naudivad praegu, et nad saavad koos võimelda ja kõik võimlejad on valmis, et pidu väga hästi õnnestuks.”

Võimlemispeo muusikajuht Toomas Voll ütles, et peol on väga ilus nimi – kingitus.

„Kuna tegemist on ka Spordiselts Kalevi 120. sünnipäevaga, siis see pidu ongi omamoodi kingitus võimlejatelt Spordiselts Kalevile ja kingitus ka elu mõttes, sest elu on nagu kink,“ lausus ta. „Olen saanud palju koostööd teha kavade autoritega. Kuid kõrvale on saanud teha ka palju otsinguid, sest muusikat vajavad ka vaheliikumised, on nad siis muud mingid remargid, mis peavad peo kontekstis toimima laitmatult või ka erinevaid seadeid on tulnud tellida.”

Magamisaeg on olnud 2-3 tundi

Võimlemispeo peakorraldaja Lembe Laas ütles, et kogu see asjaajamine, arvestades praegust ajajärku ja covidi aega, on olnud tõeline peavalu.

„Üks asi on motiveerida lavastusgruppi, kes on langenud täielikku masendusse, et seda pidu ei ole võimalik korraldada,“ rääkis ta. „Kõik me kohtume ainult zoomi taga ja teeme kõiki asju zoomis. Siis selgub, et me saame 27. mail eriloa pidu korraldada. Siis peame käivitama kogu selle masinavärgi. Me saame sisuliselt kolm päeva enne üritust ametliku korraldamisloa, neid magamata öid on palju olnud ja keskmine magamisaeg on olnud 2-3 tundi.”

Laasi sõnul pääsevad pidu jälgima pealtvaatajad, kes on teinud covid-19 kiirtesti, omavad vaktsineerimis sertifikaati või saavad tõendada, et on koroona läbi põdenud. Kiirteste saab teha  A. Le Coq Arenal  vastavas telgis hommikul kümnest kuni neljani.

G4S kontrollib kohapeal, kas testid on tehtud või vastavad sertifikaadid on kaasas. Muul moel peole ei lasta, sest korraldajatel tuleb järgida Terviseameti nõudeid.

Võimlemispidu Kingitus toimub juba eeloleval pühapäeval A le Coq Arenal. Peaproovi on võimalik jälgida kell 12 kuni poole kaheni. Võimlemisetendus algab pühapäevaõhtul kell 18.00.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.