"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Ööpäevaga leidis kinnitust 27 uut koroonajuhtumit (0)
04. juuli 2021
Ilja Matusihis/Pilt on illustratiivne

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 2116 koroonatesti, millest esmaseid positiivseid teste oli 27 ehk 1,3 protsenti testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus nakatumine tuvastati 13 inimesel. Harjumaa uutest nakkusjuhtumitest 11 on Tallinnas. Tartumaale lisandus 5, Ida-Virumaale 4, Lääne-Virumaale, Pärnumaale ja Võrumaale 1. Teistes maakondades uusi nakatumisi ei avastatud. Kahel juhul rahvastikuregistris elukoht puudus.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 29,0 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 1 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates neli uut haigusjuhtumit. Haiglas on 20 patsienti, kelle keskmine vanus on 58 aastat. Kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 12 inimest ehk 60 protsenti. Surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Ööpäeva jooksul manustati 5029 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 565 973 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 458 159 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 67,6 protsenti. 70+ vanusegruppi on enam kui 60 protsendi ulatuses vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.