“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
COVID-19 töörühm: vaktsineerimiskeskused tegutsevad koostöös KOV-idega (0)
05. juuli 2021
Ilja Matusihis

Täna kritiseeris Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet Keskerakonnast ERR-ile antud intervjuus sotsiaalministeeriumi ja Covid-19 vaktsineerimise töörühma, kes tema sõnul pole õigel ajal kaasanud kohalikku omavalitsust vaktsineerimise plaanidesse – Covid-19 töörühm vaidleb sellele vastu, kinnitades, et kõik vaktsineerimiskeskused on avatud koostöös linnavalitsusega, vahendas BNS.

Svet on kriitiline riigi vaktsineerimiskorralduse suhtes, eriti mis puudutab koroonaviiruse vastasest vaktsineerimisest teavitamist ja partnerite kaasamist. Ta eelistaks olukorda, kus kohaliku omavalitsuse poole pöördutaks näiteks sõnumiga, et kolme nädala pärast tekib võimalus vaktsineerida näiteks 5000 inimest — siiani on neil tulnud aga reageerida väga kiiresti, rääkis Svet «Vikerhommikus».

«Suurvaktsineerimine ehk vaktsineerimiskeskused olidki ju tehtud koostöös linnavalitsusega,» kommenteeris Postimehele Sveti väljaütlemisi Covid-19 vaktsineerimise töörühma pressinõunik Gea Otsa. Kui aga Svet peab silmas Lasnamäe Centrumis Confido kiirkliinikus toimuvat ilma eelregistreerimiseta vaktsineerimist, siis Otsa sõnul ei ole see kindlasti mass- ega suurvaktsineerimine, ega ole ka sellisena planeeritud.

«Konkreetses kliinikus pakutakse ka teisi teenuseid ja vaktsineerimist ei olnud plaanitud suurena, vaid ligi 50 doosi päevas ja see number oli algusest peale välja öeldud,» täpsustas Otsa Postimehele. 

Tema sõnul on just väga hea, et lasnamäelased sellise variandi vastu huvi tunnevad. Praegu käivad ettevalmistused nii Lasnamäel kui ka mujal Eestis, et käidavates ning inimestele mugavates kohtades eelregistreerimiseta vaktsineerimist pakkuda. «Omavalitsuste roll ja koostöö on siin kindlasti väga oluline,» lisas Otsa.

Sel nädalal saabub Eestisse 29 250 vaktsiinidoosi Pfizerit, 7200 Modernat ja 9600 Janssenit.
Viimasel ööpäeval broneeris digiregistartuuris kaitsepookimise aja 1700 inimest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.