"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Tööpakkumiste arv jätkas juunis kiiret kasvu (0)
05. juuli 2021
Foto Albert Truuväärt

“Töövõtjate valikuvõimalused tööotsingutel on kuust kuusse paranenud ja kuigi konkurents ametikoha nimel on küll eelmise aastaga võrreldes langenud, ületab see endiselt siiski 2019. aasta taset, sest aktiivseid tööotsijaid on tööturul rohkem,“ kommenteeris olukorda tööturul CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

2021. aasta juunikuus avaldasid tööandjad tervelt 25% rohkem tööpakkumisi kui 2019. aastal samal ajal, selgub värskest CVKeskus.ee tööturu ülevaatest. Pakutavate ametikohtade arv ületas tervisekriisile eelnenud aja taseme viimaks ka turismisektoris, kus tööandjad avaldasid kolm korda rohkem tööpakkumisi kui eelmisel aastal samal ajal.

Kõige kiiremat tööjõunõudluse kasvu oli juunikuus näha turundus- ning mehaanika- ja tehnikavaldkondades, kus tööandjad avaldasid vastavalt 87% ja 70% rohkem tööpakkumisi kui kaks aastat tagasi samal ajal.

Lisaks on 2019. aasta sama perioodiga võrreldes märkimisväärselt suurem nõudlus töökäte järele toitlustus- (+60%), finants- ja pangandus- (+59%), ehitus- ja kinnisvara- (+56%) ning tööstus- ja tootmisvaldkondades (+44%).

Veel on hea tõdeda, et viimaks ületas pakutavate ametikohtade arv 2019. aasta taseme ka turismisektoris (sh hotellindus), kerkides 2019. aastaga võrreldes koguni 45%. Eelmise aasta sama ajaga võrreldes avaldati madala võrdlusbaasi tõttu tänavu juunikuus koguni kolm korda rohkem turismivaldkonna tööpakkumisi.

Ametirühmade lõikes on enim kerkinud nõudlus spetsialistide ja oskustööliste järele, keda on ka Eesti tööturul kõige keerukam leida.

„Töövõtjate valikuvõimalused tööotsingutel on kuust kuusse paranenud ja kuigi konkurents ametikoha nimel on küll eelmise aastaga võrreldes langenud, ületab see endiselt siiski 2019. aasta taset, sest aktiivseid tööotsijaid on tööturul rohkem,“ kommenteeris olukorda tööturul CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

Ta lisas, etkõige suurem konkurents on endiselt teenindus- ja müügivaldkonna ametitele ning ka abitööliste töökohtadele, kus leidub konkursse enam kui poole tuhande kandideerijaga.

Auväärt lisas, et paljudes valdkondades on tööpakkumiste arv väga kiirelt kasvanud just viimastel kuudel, mis tähendab, et sektorite konkureerivad tööandjad on samaaegselt otsimas sarnaste oskuste ja teadmistega inimesi, mis muudab värbamise keerukamaks.

CVKeskus.ee on Eesti populaarseim ja suurima tööpakkumiste arvuga tööportaal, kus tööotsijad edastavad tööandjatele aastas üle 1,6 miljoni kandideerimisavalduse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.