"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Tule suvel laadale, käsitööd õppima ja staare kuulama! (1)
05. juuli 2021
21. juulil kell 19 loovad kahel klaveril mõnusa suveõhtu Pirita kloostri varemetes Tõnis Mägi ja Ott Lepland.

Merepeol saab laevaga sõita

Kesklinna viies sadamas peetakse 16.-18. juulini merepidu, kus osalevad ka The Tall Ships Races regatil tavapäraselt osalevad laevad. Tallinna, Klaipeda ja Szczecini koostöös toimub tänavu väiksem regatt. Mere- ja perepidu toimub Vanasadama kruiisialal, Kalaranna kvartalis, Patarei merekindluses, Lennusadamas ja Noblessneri sadamalinnakus. Avatud on välikohvikud, lastealad, kalaturg, käsitöölaat ning sadamast sadamasse viib meretakso. Südasuvine merepidu on kõigile tasuta, lisateave Kati Remmelkoor, tel 640 4789. Rockmuusika austajaid ootab Vanasadama kruiisialal 16. juulil kell 19.30 Killer Queeni lavašõu, kus kuulda saab kõiki Queeni hittlugusid. Aadressil www.tallshipstallinn.ee/purjeope saavad noored kandideerida ka osalevate purjelaevade meeskonnaliikmeks.

Noortefestivalid kutsuvad tantsima ja trikitama

Juulis ja augustis toimub Lasnamäe, Kesklinna, Mustamäe ja Põhja-Tallinna linnaosas kuus noortefestivali, mille fookuses on ekstreemsport, tänavakunst ja -tants. Festivalisuvi stardib 3. juulil Lasnamäe Kivila pargis, kus saab osaleda parkuuri ja tänavakunsti töötubades, tänavatantsuvõistluses ning rulluisutrennis. 10. juulil saavad noored koguneda Politseiparki, kus toimuvad noorte vestluspaneel, õpilasfirmade laat ja tsirkuse töötuba. 17. juulil ootavad Mustamäel Vilde tee skatepargis huvilisi tõukeratta turniir ja parkuuri töötuba. Kohal on ka narkokoerad. 31. juulil ja 1. augustil toimub Kopli ekstreempargis kahepäevane rula ja BMX-i võistlus Kopli Session ning 14. augustil tõukeratta turniiri II etapp, tänavakunsti töötuba ja rulluisutrenn. Samuti on noortel võimalus proovida kätt taimekasvatuses.

Suve viimane noortefestival toimub 28. augustil taas Lasnamäe Kivila pargis, kus toimub ka tõukerattaturniiri viimane etapp ja tänavatantsuvõistlus. Samuti saab oma andeid näidata vaba lava programmis. Suveprogrammile panevad Kivila pargis punkti Pluuto ja Villemdrillem. Festivale korraldab linna haridusamet koostöös linnaosade noortekeskustega.

Pirital Rolf Roosalu ja Tiit Kikase öökontsert

Pirita kloostrivaremete lava pakub juulis ja augustis võimalust nautida mitmekesist muusikat popist klassikani, fookuses kvaliteet ja emotsioon. 6. juulil kell 22.30 saab Pirita kloostri varemetes nautida Rolf Roosalu ja Tiit Kikase öökontserti. Lisaks heale muusikale on oodata laseršõud. Piletid Piletilevis ja kohapeal. 7. juulil kell 20 kõlavad kloostrivaremetes legendaarse laulja Jaak Joala laulud Koit Toome ja ansambli Radar esituses. Piletid Piletilevis ja kohapeal. 8. juulil kell 20 austatakse Pirita kloostri varemetes Silvi Vraiti. Tema 70. sünniaastapäeva mälestuskontserdil astuvad lavale armastatud artistid Siiri Sisask, Hedvig Hanson, Kaire Vilgats, Ain Agan, Raivo Tafenau jt. Piletid Piletilevis ja kohapeal.

Ainulaadne elamus ootab kuulajaid Pirita kloostri varemetes 13. juulil, mil toimub Kadri Voorandi öökontsert. Muusikale lisavad vaatemängulisust valgus- ja laserinstallatsioonid. Kontsert algab päikeseloojangul kell 22.26. Pirita kloostri väravad avatakse kell 21. Piletid Piletitaskust.

14. juuli õhtul annab Pirital kontserdi 2 Quick Start, kes ühendab jõud XXI Sajandi Orkestriga. Kloostri iidsete müüride vahel kõlavad ansambli hitid, mis koos orkestriga saavad hoopis uue kõla. Väravad avatakse kell 19. Sündmusel saab tasuda sularahas ning kaardiga, vt ticketer.ee.

21. juulil kell 19 loovad kahel klaveril mõnusa suveõhtu Pirita kloostri varemetes Tõnis Mägi ja Ott Lepland. Piletid store.piletilevi.ee

Kadri Voorand Tornide väljakul ja Siiri Sisask Tiigiveski pargis

Kesklinna tasuta suvekontsertide sarjas esineb 30. juunil Falgi pargis ansambel Naised Köögis, 14. juulil Kodu pargis Liis Lemsalu, 28. juulil Tornide väljakul Kadri Voorandi duo Mihkel Mälgandiga ja 11. augustil Tiigiveski pargis Siiri Sisask koos Robert ja Anti Jürjendaliga.

Vanalinna päevad pajatavad lugusid ja legende

Registreerumine vanalinnapäevade ringkäikudele, ekskursioonidele, töötubadesse jt üritustele, kus osalejate arv on piiratud, algab 1. augustist. Sel aastal on vanalinnapäevade keskmes eelkõige Tallinnaga seotud lood ja legendid. Vanalinnapäevad pakuvad 12.-15. augustini kontserte, temaatilisi ringkäike, filmiprogrammi ja arhitektuuriekskursioone, eriprogramme muuseumides ja erilisi näituseid, tänavateatrit, lasteala, jpm. Nautida saab pop-, folk- ja klassikalist muusikat. Põhirõhk on lugudel ja legendidel ning näitus-kontsert on pühendatud Tallinna ja Helsingi sõprussuhetele.

Linna suveüritustest saab jooksvalt ülevaate https://huvi.tallinn.ee/uritused, mis täieneb iga päev.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Raili Sule
21. juuni 2021 17:08
Millal toimuvad linnaosade laadad ja pargi või turukonterdid? Haabersti Kevad jäeti ära nöökimiseks, kas tuleb ehk suvel seal midagi? Kas on ka selliseid rahvaartistide esinemisi loota, nagu Mait Maltis, Sergei Maasin jt. Voorand ...appi, ja seda nimetatakse muusikaks veel..jubedus, kajakd akna all karjuvad ka paremini.