Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
„Luule lainel“ toob luuletajad raamatukogude hoovi (0)
06. juuli 2021
Ilja Matusihis

Suvel toimuvad Tallinnas Keskraamatukogu haruraamatukogude hoovides ja linnaruumis üritused, kus kõlab tuntud kodumaiste luuletajate looming. Kõigis Tallinna linnaosades toimuvatel üritustel saab lisaks luuleelamusele ka ülevaate raamatukogu ebatraditsioonilistest ja keskkonnasõbralikest teenustest.


Sarja esimene üritus toimub neljapäeval, 15. juulil kell 18 Kännukuke raamatukogu (E. Vilde tee 72) hoovis, kus esitavad luule Villu Kangur ja Mait Valk. Mõlemad luuletajad on tuntud laulusõnade autorid, kes on ka aastakümneid luuletusi kirjutanud. Villu Kangur on kirjutanud laulusõnu ansamblitele Ultima Thule ja Singer Vinger ning Mait Vaik Sõpruse Puiesteele ja Vennaskonnale. Üritusel saab ülevaate ka uue Kännukuke kogukonnaaia tegemisest ja raamatukogu eriteenustest (nt innovatsioonilaborfotostuudio). Kõik osalejad on oodatud enne ja peale üritust innovatsioonilaborisse luulest inspireeritud kotte, rinnamärke, kleepse jne tegema.

Kolmapäeval, 21. juulil kell 17 esitavad Nõmme raamatukogus (Raudtee 68) luulet Veronika Kivisilla ja Sirly Meriküll. Veronika Kivisilla on mitmekülgne autor, kes on avaldanud mitmeid luulekogusid, õpikuid, laulikuid ja sõnaraamatuid. Sirly Meriküll on aastaid esinenud erinevatel kirjandusõhtutel ja avaldanud luulekogu „Killuke sügavikku“. Nõmmele iseloomuliku roheluse ja rahuliku atmosfääri keskel toimuval luuleürituse vahepalana pakutakse raamatukogu spordivahendite kasutamise ja koos lugemisvaraga koju laenamise võimalust. 

Laupäeval, 24. juulil kell 12 esitavad Väike-Õismäe tiigi kaldal amfiteatris luulet Susan Kolde ja Helena Karu. Mõlemad autorid on luulevõistluse Luuleprõmm korraldajad. Helena Karu avaldas 2019. aastal debüütluulekogu „Kuu on mu diskokera“. Luulet võib kuulama tulla kogu perega, sest lastele viivad raamatukoguhoidjad kohapeal läbi erinevaid raamatutega seotud tegevusi.

Kõigil üritustel on ka vaba lava, kus kuulajad saavad soovi korral oma luuletusi esitada. Üritused on tasuta ja nende toimumise ajad leiab Tallinna Keskraamatukogu veebilehelt.

„Luule lainel“ korraldamist toetab Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.