"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
ENNEOLEMATU VAATEMÄNGUGA KONTSERT Rolf Roosalu ja Tiit Kikas annavad kontserdi Pirita kloostri varemetes (0)
06. juuli 2021
Rolf Roosalu Foto Scanpix

Rolf Roosalu ja Tiit Kikas annavad 6.juuli hilisõhtul Pirita kloostri varemetes kontserdi nimega „Suveööhelgus“ 

Heli ja valguse koosmõju tulemiks on maagiline HELGUS ja samanimelist kontsertalbumit enne aasta lõppu ei tule poodidesse ega Spotify’sse. Seega, ainulaadne võimalus on seda kõike tajuda kohale minnes. Pirita kloostri väravad avatakse kell 21:30. 

Rolf Roosalu ja Tiit Kikas esitavad improvisatsioone ja tuntud palu nii eesti kui inglise keeles ning kuulda saab erinevaid instrumente. Lisaks Roosalule ja Kikasele musitseerivad Pent Järve (kitarr), Rain Rämmal (klahvpillid), Janno Trump (basskitarr), Hele-Riin Uib (percussion) ja Marvi Vallaste (taustavokaal).  

Rene Jõhve valgusšõu ja Tiit Kikase valgusharf tagavad meeldejääva muusikat täis hilisöö Pirital. 

“Suvised muusikaelamused Pirita kloostri varemetes algavad ainulaadse sõuga, kus Rolf Roosalu ja Tiit Kikas toovad muusika publikuni koos valgusega. Aga juba homme õhtul saab Piritalt hoopis teistsuguse emotsiooni, kui kõlavad Jaak Joala laulud Koit Toome, Valter Soosalu ja ansambli Radar esituses. Kokku on juulikuus Pirita kloostri varemetes kuus kontserti,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Liinat lisas, et tänu heale akustikale ja erilisele aurale on Pirita kloostri varemed hinnatud kontserdipaik. “Iga kontsert Pirita kloostrivaremetes on alati eriline,” märkis ta.

Rolf Roosalu ja Tiit Kikase öökontsert algab täna kell 22.30, väravad avatakse kell 21.30.

7. juulil on laval Koit Toome, Valter Soosalu ja ansambel Radar ”Õhtu Jaak Joala lauludega”. Kontsert algab kell 20.

8. juuli õhtul toimub mälestuskontsert „Silvi Vrait 70”. Lavale astuvad Siiri Sisask, Hedvig Hanson, Kaire Vilgats, Ain Agan, Raivo Tafenau jt. Algus kell 20.

13. juulil on võimalus nautida Kadri Voorandi öökontserti. Muusiku esinemisele lisavad vaatemängulisust ainult selleks suveööks loodud valgus- ja laserinstallatsioonid ning kloostri keskkonda sulanduvad 100 küünalt. Kontsert algab päikeseloojangul kell 22.26.

14. juuli õhtul annab Pirital kontserdi 2 Quick Start, kes ühendab jõud XXI Sajandi Orkestriga. Kõlavad ansambli hitid, mis koos orkestriga saavad võimsa kõla. Väravad avatakse kell 19.

21. juulil on Tõnis Mägi ja Ott Leplandi kontsert ”Lootuses”. Kontsert algab kell 19.

Kuna kloostrivaremete ees parklas ja Kloostri teel tehakse teetöid, pole sel nädalal võimalik kloostri lähedal parkida. “Võimaluse korral tulge kontserdile ühissõiduki, jalgratta või tõuksiga, sest siis pole muret, kuhu auto jätta. Kloostrivaremete ees asuv parkla on remondi tõttu praegu suletud,” sedastas linnaosavanem ja palus mõistvat suhtumist.

Rohkem infot kontsertide kohta ja pileteid saab soetada www.piletilevi.ee, ticketer.ee ja www.piletitasku.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.