"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud.

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Kaljulaid vaagis Hispaania peaministriga julgeolekuolukorda (0)
07. juuli 2021
Albert Truuväärt

President Kersti Kaljulaid vaagis kohtumisel Kadriorus Hispaania peaministri Pedro Sáncheziga  julgeolekuolukorda nii meie regioonis kui ka Aafrikas, vahendas BNS.

Eesti riigipea hinnangul ei ole pärast seitsme aasta möödumist Venemaa agressiooni algusest Donbassis ja Krimmi ebaseaduslikust annekteerimisest midagi muutunud.

Juulis-augustis toimub Ukraina piiride lähedal massiline sõjaväeõppus Zapad ja seega on Kaljulaidi sõnul meil igati põhjust valvsaks jääda. Peatuti ka Sahara-taguses Aafrikas toimuval, kus koroonaviirus on tugevasti kohalikke majandusi mõjutanud ning kus Eesti väed Malis ja Sahelis koos Hispaaniaga toimetavad.

President kinnitas veelkord üle Eesti 360 kraadist panust Euroopast lõuna poole jäävate alade stabiilsuse kujundamisel: “Just ise füüsiliselt kohapeal olles saab kõige paremini aru, mis on kaalul ja mille eest üheskoos seisame.”

Pikemalt peatuti ka Euroopa Liidu laienemise teemadel ja seal peab riigipea sõnul saama paika kindel raamistik nende riikide jaoks, kes soovivad Euroopa Liidule läheneda: “Me seisame iga riigi õiguse eest valida oma tee vastavalt Helsingi lõppakti põhimõtetele,” rõhutas Kaljulaid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.