"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Siim Kallas: Soome pole riskioludes teinud Eestit toetavaid otsuseid (0)
07. juuli 2021
Mats Õun

Endise Euroopa Komisjoni asepresidendi ja kunagise Eesti peaministri Siim Kallase (RE) sõnul pole Soome valitsus kunagi teinud riskantsetes olukordades Eestit toetavaid otsuseid, vahendas BNS ERR-i. 

“Soome rahvas on Eesti rahvale olnud hindamatult kasulik ja avanud meile Lääne. Me peame soome rahvale olema väga-väga tänulikud. Aga Soome valitsus ei ole mitte kunagi teinud riskantsetes olukordades meid toetavaid otsuseid,” ütles praegu riigikokku kuuluv Kallas.

Kallase sõnul oli seda näha siis, kui Soome Eesti iseseisvust toetama ei kiirustanud ja ka hiljem, kui Soome Eestile viisavabadust anda ei soovinud.

Samuti meenutas Kallas, et Soome ei toetanud Eesti rahareformi 1992. aastal. “Nad aitasid meid inimlikult ja aitasid meid harida. Aga poliitilise otsusega jäeti meid ikka omapead. See on nagu paradoks,” lausus ta.

Lisaks tekitab Kallase sõnul vastuolusid asjaolu, et Eesti on NATO-s, aga Soome mitte.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.