"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Keskaja päevad annavad Tallinna vanalinnale õitsva hansaaja hõngu (0)
08. juuli 2021

Neljapäeval said Tallinna vanalinnas alguse XXII Keskaja päevad, mis muudavad Raekoja platsi ja Niguliste kiriku ümbruse neljaks päevaks õitsvaks hansalinnaks. Sündmus avati Viru väravate juurest Raekoja platsile liikunud piduliku rongkäiguga.

Vaata galeriid (38)

Keskaja päevade südameks on Meistrite Turg Raekoja platsil, kus kõigil neljal päeval pakuvad oma kaupa parimad meistrid meilt ja mujalt. Kaubeldakse sepise ja tekstiiliga, puidu ning klaasiga, osta saab ehteid ja lelusid, rõivaid ja maitsvat söögikraami. Laval astub üles mitut moodi muusikud ja tantsijad.

Niguliste mäel tegutseb keskaja küla, kuhu kogunevad kõik väärt meistrid, sellid ja õpipoisid, et oma oskusi linnarahvale näidata ja hääd kaupagi teha. Lapsed saavad õpetust Väikeses Rüütlikoolis. Sealsamas võtavad üksteiselt mõõtu mõõgavõitlejad, kes peavad maha Revali turniiri laupäeval, 10. juulil kell 12-16.

Reede, 9. juuli keskpäeval pärjatakse Raekoja platsi laval parimaid meistreid ning õhtul kell 18 on linnarahvas oodatud avastama vanalinna põnevaid kummituslugusid. Laupäeval esitab vanamuusikaansambel Rondellus kontserdil „Kui õhtul laulab ritsikas“ armastus- ja linnulaule keskajast ja renessansist (piletid müügil Fienta.com).

Kontserte, ülesastumisi ja keskaegset meelelahutust saab linnarahvas nautida kuni pühapäeva, 11. juulini (vt Keskaja päevade programm). Keskaja turg Raekoja platsil ja Keskaja küla Niguliste mäel pakuvad põnevaid tegevusi neljapäeval, reedel ja laupäeval kella 10-18ni ja pühapäeval kella 10-17ni.

Keskaja päevade peakorraldaja on Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit, kultuuriprogrammi korraldab Hopneri Maja ning MTÜ Ajad ja Tavad.

Rohkem infot leiab Keskaja päevade kodulehelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.