"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Majutusasutustes peatunud turistide arv kasvas maikuus ligi 1,5 korda (0)
08. juuli 2021
Kokku peatus maikuus majutusettevõtetes 75 000 sise- ja 15 000 välisturisti. Foto: Ilja Matusihis

Statistikaameti andmetel kasutas mais majutusettevõtete teenuseid 90 000 turisti, mis on ligi 1,5 korda rohkem kui aasta varem samal ajal; suurenes nii välis- kui ka siseturistide arv.

Statistikaameti analüütiku Helga Laurmaa sõnul avaldas eelmise aasta mais koroonaviirus inimeste liikumisele veel tugevat mõju, vahendab BNS.

“Sel aastal reisiti rohkem ja selle tulemusena peatus majutusettevõtetes 1,4 korda rohkem siseturiste. Välisturistide arv küll kasvab, kuid nende osatähtsus oli vaid 16 protsenti turistidest,” selgitas Laurmaa.

Kokku peatus majutusettevõtetes 75 000 sise- ja 15 000 välisturisti. Soomest saabus ligi 3000 ja Lätist 2000 turisti, Saksamaalt reisis Eestisse üle 900 külalise, Venemaalt ligi 800 ning Leedust 750 inimest. Suurem osa turiste eelistas ööbida Harju maakonnas, järgnesid Tartu ning Pärnu maakond.

Turistid jäid majutusettevõtetesse kokku 180 000 ööks, millest 135 000 oli siseturistide ja 45 000 välisturistide ööbimisi.

Mais pakkus külastajatele teenust 1058 majutusettevõtet, mis on 11 protsenti rohkem kui aasta varem. Külastajate käsutuses oli 21 000 tuba ja 48 000 voodikohta, täidetud oli 17 protsenti tubadest.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 29 eurot inimese kohta ning oli mulluse hinnaga võrreldes 3 euro võrra kallim. Harju maakonna majutusettevõttes maksis ööpäev keskmiselt 29 eurot, Pärnu- ja Tartumaal 30, Lääne-Virumaal 32 ja Saaremaal 34 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.