"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Üle 30-kraadist kuumust jagub vähemalt järgmise nädala keskpaigani (0)
08. juuli 2021
Ilja Matusihis

Ilmateenistuse prognoosi järgi jagub enam kui 30-kraadist suvekuuma vähemalt järgmise nädala keskpaigani, vahendas BNS.

Laupäeval saab kõrgrõhuala pisut mõjusamaks. Öö hakul sajab veel saartel ja mandri lääneservas hoovihma ja võib äikest olla. Päev on enamasti sajuta. Puhub mõõdukas kagutuul. Sooja on öösel 17-22, päeval 27-33, meremõjuga rannikul kuni 25 kraadi.

Pühapäeval jääb Eesti Venemaalt ulatuva kõrgrõhuala ning Läänemerele nihkunud madalrõhuvööndi serva. Öösel on hoovihma ja äikese tõenäosus suurem Lääne-Eestis, päeval on üksikuid hoogsadusid. Sooja on öösel 17-22, päeval 22-27, Ida-Eestis kuni 30 kraadi. Tuul pöördub läänekaarde ja toob värskendust.

Järgmise nädala esmaspäeval ja teisipäevalon Eesti kohal kõrgema rõhuga väli, mis pärsib pilvede arengut ja ilm on enamasti sajuta. Sooja on öösiti 14-19, rannikul 20 kraadi ümber, päeval 24-30 kraad, rannikul kohati mõni kraad vähem.

Kolmapäeval jätkub kõrgrõhuala mõjul sajuta ja väga kuum ilm. Öösel on sooja 16-21, päeval 28-32 kraadi. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.