"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti politseiüksus alustab tööd Leedu-Valgevene piiril (0)
09. juuli 2021
Ksenija Kurs

Kümme Eesti politseiüksuse ESTPOL5 liiget ühinesid Leedu piirivalvuritega, kellega hakkatakse valvama piiri Valgevenega, vahendas BNS. Nad hakkavad tööle piirilõigus, mille eest vastutab Druskininkai piiripunkt.

Eestlased hakkavad tegelema piirilõigu õhuseirega ning sisserändajate ajutise elukoha turvamisega, samuti avaliku korra tagamisega. ESTPOL5, mis saadeti Leetu kuuks ajaks, ühineb ka Leedu piirivalve patrullidega. 

Politsei- ja piirivalveamet saatis kolmapäeval Leetu ESTPOL5 politseiüksuse, et aidata tõkestada massilist ebaregulaarset sisserännet Leedu-Valgevene piiril.

Leedus on tänavu peetud kinni enam kui 1500 ebaregulaarset sisserändajat, mida on peaaegu 20 korda rohkem kui 2020. aasta jooksul. 

Leedu piirivalve on tugevdanud selle tõttu oma piiri Valgevenega. Leedu on mobiliseerinud piirivalve tõhustamiseks ka avaliku julgeolekuteenistuse, Küttide Liidu ning teised institutsioonid. Riiki toetab nüüd ka Euroopa piirivalveagentuur Frontex.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.