"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Estonia huku uurimisalasse teised laevad oodatud ei ole (0)
09. juuli 2021
Ilja Matusihis

Reisiparvlaeva Estonia hukkumise alasse Läänemerel, kus täna algasid eeluuringud, teised laevad oodatud ei ole, vahendas BNS.

Kümnepäevaste eeluuringute eesmärk on hinnata ja dokumenteerida laeva asendit ning ümbritseva merepõhja seisundit. Eeluuringud viiakse läbi Eesti ja Rootsi ohutusjuurdluse asutuste, geoloogiaekspertide ja ülikoolide koostöös.

Uuringuid teostatakse Eesti multifunktsionaalse jäämurdjaga EVA-316 ning Rootsi uuringulaevaga Electra af Askö. Soome poolt on väljastatud navigatsioonihoiatus eesmärgiga hoida uuringute alast eemal teised laevad. Täiendavalt turvab piirkonda Soome laev Turva.

Reede keskpäeval toimus Läänemerel parvlaeva Estonia õnnetuspaigas mälestustseremoonia, millel osalesid Eesti, Rootsi, Läti ja Soome kirikutegelased ning parvlaeva Estonia hukkunute lähedaste esindajad. Piiskop Tiit Salumäe luges palvusel ette Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma pöördumise seoses parvlaeva Estonia vraki uuringute algusega laeva hukkumispaigas. Tseremoonia viidi läbi politsei- ja piirivalveameti laeva Kindral Kurvits pardal.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.