"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Ööpäevaga leidis kinnitust 64 uut koroonajuhtumit (0)
10. juuli 2021
Ilja Matusihis

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 4665 koroonatesti, millest esmaseid positiivseid oli 64 ehk 1,4 protsent testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 26 inimesel. Harjumaa uutest nakkusjuhtumitest 22 laekus Tallinna. Pärnumaale lisandus 10, Tartumaale 8, Ida-Virumaale 6, Jõgevamaale 3, Raplamaale ja Võrumaale 2, Läänemaale ja Valgamaale 1. Teistes maakondades uusi nakatumisi ei avastatud. Viiel juhul rahvastikuregistris elukoht puudus.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 39,3 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 1,3 protsenti.

Ööpäeva jooksul haiglates uusi koroonajuhtumeid ei avatud. Haiglaravi vajab 20 inimest, kelle keskmine vanus on 64 aastat. Kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastaseid 14 ehk 70 protsenti. Surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Ööpäeva jooksul manustati 6631 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 580 434 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 487 108 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 67,9 protsenti. Vanusegrupis 70+ on vaktsineerituid üle 60 protsendi kõikides maakondades peale Ida-Virumaa.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.