"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Täna saab alguse järjekordne Muhu väina regatt (0)
10. juuli 2021
Albert Truuväärt

Pärnus saab alguse järjekordne Muhu väina regatt, mida korraldajad nimetavad purjetajate laulupeoks, vahendas BNS.

17. juulini vältav legendaarne Eesti avamerepurjetajate regatt toimub juba 64. korda, olles Eesti suurim ja kõige pikema ajalooga purjeregatt. Kui möödunud aastal osales regatil 107 jahti, siis sel aastal on registreerunud 111 jahti Eestist, Lätist, Soomest ja Venemaalt. Koroona on mõjutanud välistiimide osalust – kui koroonaeelsel ajal tuli Venemaalt regatile 20 meeskonda, siis sel aastal vaid kolm. Lätist on Eestisse oodata viit meeskonda ning Soomest ühte. 

Tänavune Muhu Väina regatt avatakse laupäeval Pärnu Jahtklubis. Edasi läheb regatt avastama uuenenud Ringsu sadamat Ruhnu saarel ja Kõiguste sadamat Saaremaal. Võistlusrada on seatud nii, et kõikides sadamates veedetakse kaks ööd ning teisel päeval toimub kohapealne võistluspäev – see annab võistlusele hea rütmi, kus pikad avamereotsad vahelduvad lühemate distantsidega, regatt algab aga Pärnus võistlusliku lühirajaformaadiga.

Tänavune regatt lõppeb Hiiumaa sadamate võõrustamisel Kärdla sadamas laupäeval, 17. juulil, kus lisaks A. Le Coq 64. Muhu väina regati võitjatele ORC klassides I kuni IV, vastavalt suurematest väiksemateni, antakse välja ka Eesti meistri tiitlid Folkboot klassis.

Samas on regati laevastik tore kooslus nii tiitlivõistlustel endale nime teinud jahtidest kui ka sinna mittepürgivatest meeskondadest, kellel võimalus poodiumile jõuda Cruiser divisjonis. Kaasa purjetavad ka sellised tiimid, kelle eesmärgiks lihtsalt mõnus nädal purjede all koos regatimeluga. 

Korraldajad koos nimisponsor A. Le Coqiga soovivad, et regatt oleks eeskujuks ka merekultuuri parandamisel ja keskkonnasõbraliku meresõidu edendamisel.  Tänavu lehvib regatisadamates sini-rohelistes toonides regatilipp ning oma tegevustega kaasatakse purjetajaid prügi ja panditaarat sorteerima, suitsukonisid mitte merre viskama, mereprügi korjama ning asju taaskasutama.

Erinevalt möödunud aasta regatist, kus oldi sunnitud kaldamelu ja õhtused sadamapeod ära jätma, ootab regatilisi õhtuti lisaks etappide parimate autasustamisele ka mõnus melu ja kaldaprogramm, millega saab tutvuda regati kodulehel.

Muhu väina regatti korraldavad Kalevi Jahtklubi ja Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Muhu Väina regati toetajad on A. Le Coq, Sportland, DSV Estonia, Volvo Trucks Estonia, Amserv/Toyota, Alexela, Pro Marine Trade, Alter Marine, Tactical Foodpack, Loodus Invest, Heimon Kala, Hiiumaa vald, Hiiumaa Sadamad, Santa Maria, Rahva Raamat, Pärnu linn, Sportity, Päästeliit ja Postimees.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.