"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Ööpäevaga leidis kinnitust 27 uut koroonajuhtumit (0)
11. juuli 2021
Ilja Matusihis/Pilt on illustratiivne

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 2766 koroonatesti, millest oli esmaseid positiivseid teste 27 ehk 1 protsent testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus nakatumine tuvastati 17 inimesel. Harjumaa uutest nakkusjuhtumitest 15 tuli Tallinna. Järvamaale lisandus 3, Läänemaale, Pärnumaale, Põlvamaale, Valgamaale ja Viljandimaale 1. Teistes maakondades uusi nakatumisi ei avastatud. Kahel juhul rahvastikuregistris elukoht puudus.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 39,3 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 1,3 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates neli uut koroonajuhtumit. Haiglas viibib 23 patsienti, kelle keskmine vanus on 65 aastat. Kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastaseid 16 ehk 69,6 protsenti. Surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Ööpäeva jooksul manustati 3273 vaktsiinidoosi. Vaktsineerimisi on tehtud 581 988 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 489 297 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 68 protsenti. Vanusegrupis 70+ on kõikides maakondades peale Ida-Virumaa vaktsineeritud üle 60 protsendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.