"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Aegna laevaliin on sel suvel teenindanud üle 3600 reisija (0)
12. juuli 2021
Mais hooaega alustanud Tallinna ja Aegna saare liinilaeval Vesta on kahe kuuga teenindatud juba 3627 reisijat. Foto: Albert Truuväärt

“Käesoleva aasta juunis sõitis Aegna saarele 336 inimest rohkem kui eelmisel aasta samal perioodil. On hea meel näha, et saare populaarsus üha kasvab ning kindlasti on ka selle suve erakordselt soojad ilmad põhjuseks, miks paljud soovivad avastada just kohalikke huviväärsusi,” ütles abilinnapea Andrei Novikov.

“Aegnal on külalistele nii mõndagi pakkuda – alates rikkalikust loodusest ja huvitavast ajaloost ning lõpetades hiljuti tehtud investeeringute toel uue näo saanud puhketaristuga. Saarel leiab kindlasti huvitavat tegevust igaüks,” lisas ta.

Mais hooaega alustanud Tallinna ja Aegna saare liinilaeval Vesta on kahe kuuga teenindatud juba 3627 reisijat. Hooaeg kestab veel 31. augustini ja ühtekokku tehakse 300 reisi.

Tallinn-Aegna-Tallinn laevaliinil tehti mais 57 ja juunis 67 reisi, teenindades vastavalt 989 ja 2638 reisijat. Eelmisel aastal algas navigatsiooniperiood juunist ning siis teenindati 67 reisiga 2302 reisijat.

Liinilaev Vesta sõidab Aegna vahet kõigil nädalapäevadel peale teisipäeva, mil laevaperel on  puhkepäev. Reise Aegnale korraldab AS Kihnu Veeteed. Esmaspäeval, kolmapäeval ja neljapäeval teeb laev kaks reisi päevas, väljudes Tallinnast kell 10.00 ja 17.00 ning Aegnalt kell 11.15 ja 18.15. Reedel, laupäeval ja pühapäeval toimub kolm reisi päevas väljumistega Tallinnast kell 10.00, 15.00 ja 18.00 ning Aegnalt kell 11.15, 16.15 ja 19.30.

Tallinnas pääseb laevale Linnahalli kailt Patarei sadamast. Ülesõit Aegna saarele kestab ligikaudu üks tund. Pileteid saab osta eelmüügist kuni kaks tundi enne laeva väljumist. Pääs laevale ja kohapealne piletimüük algab 30 minutit enne reisi algust.

Pileteid saab osta ning väljumiste ja vabade kohtade kohta täpsemat infot vaadata Kihnu Veeteede kodulehelt. Aegna saare huviväärsustega saab tutvuda saare veebilehel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.