"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Hollandi peaminister vabandas koroonapiirangute lõdvendamise pärast (0)
12. juuli 2021
Scanpix/ Foto on illustreeriv

Hollandi peaminister Mark Rutte tunnistas, et tema valitsus tegi koroonaviiruse piiranguid lõdvendades vea ja vabandas, vahendas BNS.

Rutte ja terviseminister Hugo de Jonge taaskehtestasid reedel hulga piiranguid, sealhulgas ööklubide sulgemise, kuna riigis on võimust võtnud nakkavam delta tüvi, mis levib eeskätt noorte seas. “Tehti viga. Seda, mida arvasime, et saame lubada, me tegelikult lubada ei saanud,” ütles Rutte. “See teeb meile tuska ja me vabandame.”

Ööpäevane nakatunute arv on tõusnud Hollandis kõrgeimale alates mullu detsembrist. Pühapäeval andis positiivse koroonaproovi üle 9300 inimese, võrreldes vaid kahe nädala taguse 500-ga. Esmaspäeval lisandus 8500 uut nakkusjuhtu.

“Hiljutine arvude kasv on kiirem, kui me ootasime,” teatas Hollandi koroonaviiruse rakkerühm läinud nädalal kirjas parlamendile. “Me näeme nakatumise eksponentsiaalset kasvu, eriti 18-25-aastaste seas,” teatas rakkerühm ja lisas, et nakatutakse peamiselt ööklubides ja võõrustussektoris. “Väljaspool seda vanuserühma ilmselget kasvu ei ole.” Samuti ei ole märkimisväärselt tõusnud haiglaravil patsientide arv.

Reedesel pressikonverentsil ütles de Jonge, et vähemalt ühe vaktsiiniannuse on saanud umbes 80 protsenti Hollandi kodanikest. Viroloogid kardavad, et koroonahaiged noored võivad levitada haigust teistesse vanuserühmadesse, mis veel vaktsiini pole saanud.

Hollandi otsust viirusepiirangud tühistada kritiseeris teiste seas ka naaberriigi Belgia terviseminister Frank Vandenbroucke.

Hollandi üritustekorraldajate liit teatas aga, et seda “kurvastab ja vihastab” otsus piirangud taaskehtestada. “See tundub nagu surmahoop tööstusele, mis oli ainus, mis valitsusega lahenduse leidmise nimel töötas,” teatas liit, viidates eksperimendile lubada üritustele ainult testitud inimesi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.