"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
TÄHTIS TEADA! Ole valmis Eesti suurimal merepeol Sail Tallinn näitama väravas vaktsiinipassi või COVID-19 negatiivse testi tulemust (0)
12. juuli 2021
Foto: Sail Tallinn

“Reeglite kohaselt saame vabaõhualale lubada kuni 5000 inimest ilma piiranguteta. Alates 5001. inimesest palume esitada sissepääsus isikut tõendav dokument koos COVID-19 läbipõdemise või täieliku vaktsineerimise tõendiga,” lausus Sail Tallinna turundus- ja kommunikatsioonijuht Kati Remmelkoor. “Alternatiivina sobib ka 48 tunni jooksul tehtud antigeeni negatiivse testi tõend.”

16.–18. juulini toimuv Eesti suurim merepidu Sail Tallinn toob pealinna nelja sadamasse kolmepäevase meeleoluka programmi, kus astuvad üles Eesti tuntuimad muusikud ning mille üheks suuremaks tõmbenumbriks on reedel toimuv Queeni tribuutbändi „Break Free“ (Itaalia) kontsert Vanasadama kruiisialal. Lisaks toimub rohkelt merelisi tegevusi ja palju põnevat lastele. Avatud on kaubandus- ja kalaala ning disainiturg. Sadamates saab uudistada uhkeid külalislaevu.

Kuna Sail Tallinn lavadel astub üles enam kui 200 artisti, kes annavad kokku ligi 85 tasuta kontserti, usub korraldusmeeskond, et programm toob alale rohkelt publikut. Seetõttu rakendatakse kontserdite ja teiste publikurohkete ürituste puhul ka erireegleid.

Kuni 5000 inimest piiranguteta

Inimeste piirarvu, et tagada kõikide osalejate maksimaalne terviseturvalisus, jälgib kohapeal turvameeskond. 
Vaktsineerimispassi ette näitamine on tänapäeval uus normaalsus kõikide suurte kontsertide ja festivalide puhul, millega tuleb publikul arvestada ka edaspidi.

„Et tagada inimestele turvaline koosviibimine, peame tegema endast kõik oleneva, et viiruse leviku ohtu minimeerida. Üks viis selleks on vaktsineerimine ja selle tõendamine korraldajatele. Hetkel on piirangutevaba inimeste hulk välialal 5000 inimest, kuid see võib sügise saabudes muutuda ning arvestama peab vaktsineerimispassi ette näitamisega tulevikus ka näiteks väiksemate teatrietenduste külastamisel,“ ütles Remmelkoor.  

  • 16.–18. juulini toimuvad Tallinnas Eesti suurimad merepidustused Sail Tallinn.
  • 5000 inimest pääsevad vabaõhualale tasuta programmi nautima piiranguteta.
  • Alates 5001. inimesest tuleb esitada sissepääsuks isikut tõendav dokument COVID-19 läbipõdemise või täieliku vaktsineerimise tõendiga või 48 tunni jooksul tehtud antigeeni negatiivse testi tõendiga.
  • inimeste piirarvu seoses terviseturvalisusega jälgib turvameeskond.

Koroonapiirangud põhjustavad kavamuudatusi

16. juulil esineb Vanasadama kruiisialal kõrgelt hinnatud Itaalia tribuutbänd „Break Free“, mida peetakse Euroopa üheks autentsemaks Queeni laulude esitajaks. Bänd annab Sail Tallinnal oma Eesti esimese kontserdi ja lubab suurejoonelist ja kaasahaaravat lava-showd, mida saab nautida vabas õhus ja täiesti tasuta. „Ettekandmisele tulevad kõik kuulsad rokilegendi hittlood ning usun, et tuhanded kirglikud Queeni fännid saavad kontserdist tõeliselt vägeva elamuse,“ usub Remmelkoor kontserdi menusse. 
Queeni Tribute show toimub 16. juulil kell 19.30 Vanasadama kruiisialal. 
Break Free on kõrgelt hinnatud Queeni tribuutbänd, kes esineb väga tiheda graafikuga kõikjal Euroopas. Nad on jaganud lava näiteks artistega KISS, Lenny Kraviz, Bob Sinclar, Ben Harper jt.

Algselt Sail Tallinna raames esinema pidanud Queeni Inglismaa tribuutbänd Killer Queen tulenevalt koroonaviiruse suurenevast levikust Inglismaal Eestisse reisida ei saa. 

Eesti suurim merepidu Sail Tallinn toimub 16.–18. juulini Vanasadama kruiisialal, Patarei merekindluses, Lennusadamas ja Noblessneri sadamalinnakus. Sel aastal on pidustustele oodata rekordarv suuremõõtmelisi külalislaevu, kuuel laval astub kolme päeva jooksul üles kogu Eesti muusikute paremik ehk enam kui 70 bändi, avatud on välikohvikud, kaubandusalad ja kalaturg ning põnevaid merelisi ettevõtmisi jagub ohtralt kogu perele. Kogu programm: www.tallshipstallinn.ee/programm

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.