"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
ÜRO kutsus seoses rassismipärandiga "ulatuslikele reparatsioonidele" (0)
12. juuli 2021
Pixabay

ÜRO inimõigusjuht Michelle Bachelet kutsus maailma riike “rahastama täies mahus kõikehõlmavaid protsesse” ja rakendama “ulatuslikke reparatsioonimeetmeid”, et tegelda orjanduse, koloniaalvõimu ja rassilise diskrimineerimise pärandiga, vahendas BNS.

Bachelet andis ÜRO inimõigusnõukogule üle raporti, mis algatati pärast Greorge Floydi tapmist ja avaldati eelmisel aastal. Raport loodab ära kasutada maailma teravdatud tähelepanu rassismile ja selle mõjule Aafrika päritolu inimestele. 

Bachelet ütles nõukogus, et uurimus ei leidnud “ainsatki riiki, kes oleks kõikehõlmavalt oma minevikuga tegelnud ning võtnud täielikult arvesse selle mõju Aafrika päritolu inimeste elule praegu”, kuigi on tehtud katseid vabanduste, kohtuasjade ja mälestamisega tõtt leida. 

Bachelet kutsus riike “looma, jõustama ja rahastama asjassepuutuvate kogukondade täielikul osalusel kõikehõlmavaid protsesse, et jagada tõtt tehtu ja kahju kohta, mida see endiselt põhjustab”.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.