"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Veebikelmid petsid ohvri käest välja 10 000 eurot (0)
12. juuli 2021
Ksenija Kurs

Seni tabamata veebikelmid said möödunud nädalal Tallinnas Nõmmel elavalt mehelt kätta 10 000 eurot, vahendas BNS Põhja prefektuuri pressiesindajat.

8. juulil helistati Vabaduse puiesteel elavale mehele väidetavalt Swedbankist. Helistaja sõnas kannatanule, et on oht, et keegi võib võtta tema kontolt raha välja. Helistaja küsis kannatanu Swedbaki ja SEB panga kasutajatunnuseid, mida kannatanu ka ütles.

Kahetunnise vestluse vältel lubati mehele, et kontodel olevad summad 4000 ja 2650 eurot saab panna varukontole, et keegi neile ligi ei pääseks. Järgmisel hommikul helistati mehele uuesti ja öeldi, et ta enne kella 10 SEB internetipanka ei läheks, sest muidu tehingud katkevad.

Hiljem avastas mees, et tema Swedbaki kontolt on kantud 3350 eurot võõrale kontole ning 4000 ja 2650 eurot mehe enda SEB kontole. SEB kontolt aga tehtud omakorda erinevaid 500-euroseid makseid erinevatele kontodele. Kokku tekitati kahju 10 000 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.