"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Andrei Novikov: Elroni rattapileti otsus on kahetsusväärne (0)
13. juuli 2021
Andrei Novikov. Foto: Mats Õun

„Väga kahju, et Elron võttis vastu otsuse hakata rongis jalgrattapileteid müüma. Tallinlastest jalgratturite olukorda see kindlasti halvendab,“ ütles Tallinna abilinnapea Andrei Novikov.

Elron teatas täna, et alates 26. juulist kuni oktoobrini tuleb rongis jalgrattaga reisides ka sõiduvahendile pilet osta. Piletihind sõltub reisi pikkusest ja on pool vastava täispileti hinnast, minimaalselt aga üks euro. See puudutab ka tasuta sõiduõigust omavaid tallinlasi, kes peavad samuti hakkama maksma ratta eest ühe euro näiteks Pääskülast Balti jaama sõitmise eest.

Tallinnal on Elroniga leping ainult reisijate tasuta linnasisese sõiduõiguse osas. „Igasuguseid lisatasusid, nagu pagas või rattad, see ei puuduta,“ sõnas Novikov. „Kui Elroni juhatus on nii otsustanud, siis võivad nad seda teha. Samas ei saa Tallinn hakata lisaks veel doteerima riikliku rongifirma uusi pileteid.“

Novikov selgitas, et pealinn on kindlasti huvitatud, et inimesed kasutaksid ka edaspidi erinevaid ühistranspordi vahendeid ning kombineeriksid omavahel neid. Ta tõdes, et rattaga linna tulijaid võib Elroni otsuse pärast edaspidi küll vähemaks jääda. „Kuid seda otsust ei saanud Tallinn ka kuidagi mõjutada. „Tramm, troll, buss ja linnasisene rong on endiselt tasuta linlaste käsutuses.“

Elron teatas oma kodulehel muudatuse põhjuseks, et senine tasuta jalgrataste transport on viinud olukorrani, kus rattad ummistavad vahekäike ja takistavad oluliselt reisijate liikumist.

Ühtlasi tekivad Elroni teatel ka hilinemised, sest paljude rataste sisenemine-väljumine võtab kaua aega, seda eriti Tallinnas, kus on tihedalt peatusi. „Lisaks eelnevale on olukord ka ohtlik, sest rongi kiirpidurduse korral ei ole rattaga keset C-ala seisval inimesel kuskilt kinni võtta. See kõik peletab juba eemale teisi kliente, kes valivad ebamugavuse pärast autosõidu.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.