"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Lasnamäel avati multifunktsionaalne mänguväljak (0)
13. juuli 2021

Tänasest on kõigile linnaelanikele avatud aadressil Punane tn 17 valminud multifunktsionaalne mänguväljak, mille kõrvale on ehitatud ka koerte jalutusala.

“Valminud väljakukompleks asub tulevase kogukonnamaja vahetus läheduses, see teeb alast omamoodi tõmbekeskuse Pae asumi elanikele. Naabermajade elanikud on juba näidanud end tugeva kogukonnana, lüües kaasa valminud väljakute kavandamisel. Usun, et mänguväljakust kujuneb mugav ja turvaline keskkond, kus veeta aega nii laste kui ka lemmikloomadega,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Kuni kümneaastastele lastele mõeldud mänguväljaku ehitamisel on ammutatud inspiratsiooni talu ja loomade temaatikast. Mänguala ümber on rajatud väikelaste jalgrattaring koos rattaparklaga, muru ja põõsastega, haljasala juures on pingid. Väiksematele laste jaoks on väljakul tegeluspaneelid. Lähiajal paigaldatakse väljakule ka uued valgusmastid.

Aiaga piiratud koerte jalutusplats on jagatud suurtele ja väikestele koeratõugudele mõeldud eraldi osadeks ning varustatud treeningvahenditega.

Väljakukompleksi juurde on üles pandud sildid käitumisreeglite ning päästeteenistuse ja objekti haldaja kontaktandmetega.

Ehitustöid teostas Mefab OÜ Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti tellimusel. Projekti koostas Arhitektuuribüroo Järve & Tuulik OÜ.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.