"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Leedu kaitseminister: rändevoo sanktsioonid võivad tabada lennundust (0)
13. juuli 2021
Scanpix

Mõnd lennundusettevõtet võivad tabada Valgevenest lähtuva rändevoo korraldamise eest sanktsioonid, vahendas BNS Leedu kaitseministrit Arvydas Anusauskas.

“Me peame lihtsalt tegema kõik, et piiri ületamine oleks keeruline ja need inimesed, kes on kaasatud sedusvastase rändevoo tekitamisse, tunnetaks sanktsioone. Arvan, et see on vaid aja küsimus, kuni me tuvastame inimesed, ettevõtted asutused ja kanname need Euroopa Liidu sanktsioooninimekirja,” ütles minister ringhäälingule.

“Ausalt öelda võib see puudutada ka lennundusettevõtteid, kes niisamuti sulgevad silmad ja osalevad selle voo edasitoimetamises. Neid ei ole palju, paar ehk, kuid need osalevad. Belaviaga on juba kõik selge, see on sanktsioonide all, kuid teised on vahendajad, ümberistumisega reisid jne,” lisas ta.

Leedu välisminister Gabrielius Landsbergis tegi esmaspäeval ametivendadele brüsselis ettepaneku kehtestada  rändekriisi tekitamise eest Valgevenele viies sanktsioonipakett, mis hõlmaks nii sektoreid kui ettevõtteid, mis korraldavad rännet.

Minister kinnitas, et liikmesriigid on meelestatud neid sanktsioone kinnitama.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.