"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Põnev videosari tutvustab Jaapani kultuuri iseloomustavaid tegevusi (0)
13. juuli 2021
Pixabay

Eesti Olümpiakomitee alustab 10 päeva enne Tokyo suveolümpiamängude algust oma sotsiaalmeediakanalil “Olen Olümpiafänn” videosarjaga “Tükike Tokyot Eestis”, vahendas BNS. Videosarja esimeses osas õpib purjetaja Karl-Martin Rammo Jaapani tervituskultuuri.

Olümpiamängude turvalise toimumise nimel võivad Tokyos võistlevad sportlased viibida ainult olümpiakülas ning kindlaksmääratud kellaajal treeningupaigas või võistluspaigas. Kuna kohaliku kultuuriga kokkupuude on sellisel juhul minimaalne, otsustas EOK pakkuda Eesti olümpiasportlastele võimalust leida tükike Tokyot Eestis. Videod valmisid koostöös produktsiooniga Widescreen Studios.

“Tänu Eestis elavatele jaapanlastele õnnestus meil sportlastele tutvustada toredaid tegevusi, mis iseloomustavad Jaapani kultuuri. Viieosalises videosarjas saab kaasa elada olümpiasportlastele, kes proovivad kätt nii gyoza pelmeenide valmistamises, origamis, teetseremoonial kui ka taiko trummidel. See oli kõigile sportlastele enne Jaapanisse minekut äge kogemus,” ütles EOK kommunikatsioonijuht Merili Luuk.

Videosarja esimeses osas õpetab Toshifumi Ito, Jaapani suursaatkonna II sekretär kultuuri ja avalike suhete valdkonnas, purjetaja Karl-Martin Rammole Jaapani kombeid ja tervitusi. Oma kolmandal olümpial võistlev Laser-klassi purjetaja Rammo asub Tokyos võistlustulle 24. juulil.

XXXII suveolümpiamängud peetakse Jaapani pealinnas Tokyos 23. juulist 8. augustini. Eesti koondist esindab 34 sportlast ja hobune, koondis kannab Nike võistlusriideid ning Montoni vabaajariideid.

Eesti koondise koosseisust, ajakavast ja tulemustest saab ülevaate erilehel www.eok.ee/tokyo-2020 ning EOK sotsiaalmeediakanalite vahendusel Facebookis “Olen Olümpiafänn” ja Instagramis “Olympiafann”. Olümpiamänge saab jälgida Kanal 2, Kanal 12 ja DUO 7 vahendusel ning portaalis Postimees.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.