"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Saksa Lufthansa läheb üle sooneutraalsele tervitusele (0)
13. juuli 2021
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

Euroopa suurim lennufirma Lufthansa teatas teisipäeval, et loobub tervitusest “daamid ja härrad” ning võtab kasutusele sooneutraalsemad alternatiivid, vahendas BNS.

Firma pressiesindaja sõnul on selle eesmärk, et kõik reisijad tunneksid end pardal teretulnult, isegi kui nad end naise või mehena ei identifitseeri. “Meeskondadele antakse juhis valida tervitus, mis hõlmab kõiki reisijaid,” ütles ta ja lisas, et soosingu võivad leida “kallid külalised” või lihtsalt “tere hommikust/tere õhtust”.

Uutele tervitustele minnakse üle järkjärgult ja nii Lufthansas kui selle tütarlennufirmades Swiss, Austrian, Brussels ja Eurowings. Ettevõtte teatel vastatakse seeläbi ühiskonnas käivale arutelule mittebinaarse sooidentiteedi üle.

Saksamaa on liitunud rahvusvahelise aruteluga kaasavama keelekasutuse üle, mis võtaks arvesse sooidentiteedite paljusust ja aina multikultuursemat ühiskonda.

Hiljuti teatasid Berliin, München ja Hamburg, et nende transpordisüsteemid lõpetavad sõna “Schwarzfahren” (mustalt sõitma) kasutamise piletita sõitjate kirjeldamiseks, sest sellel on rassistlik alatoon.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.