"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
FOTOD! Tänavune kutsemeister demineerimises on Põhja-Eesti pommigrupp (0)
14. juuli 2021
Foto: Taavi Prints, Päästeamet

„Kutsemeisterlikkuse võistluste eesmärk on läbi võistlusmomendi arendada demineerijate erialaspetsiifilisi oskuseid ja samuti saada omavahel (üle Eesti) kokku ja suhelda,“ sõnas demineerimiskeskuse juhataja Meelis Mesi. „Lisaks on see hea võimalus kaasata meie häid koostööpartnereid nii võistlema kui võistlust korraldama ja seeläbi luua veelgi parem ühtse meeskonna tunnetus,“ lisas Mesi.

Vaata galeriid (18)

Eelmisel reedel korraldas Päästeamet Saku vallas demineerijate kutsemeisterlikkuse võistlused. Demineerimise kutsemeistrid selgitati välja võistkondlikus arvestuses ja mitme ametkonna vahel.

Demineerimise kutsemeistri tiitli nimel võitlesid seitse võistkonda – oma teadmised ja oskused panid proovile võistkonnad Põhja-, Lõuna-, Ida- ning Lääne-Eesti pommigrupist, Kaitsepolitseiametist, Kaitseväest,  lisaks koondvõistkond Demineerimiskeskusest ning Politsei- ja Piirivalveametist.

Korraldusmeeskonda kuulusid lisaks demineerijatele kolleegid PPA-st, Kaitseväest ja Põhja päästekeskusest. Võistluste korraldamisel ja võistlemas oli kokku 60 inimest. Demineerimise kutsemeistriks 2021 pärjati Põhja-Eesti pommigrupp, auväärt teise koha saavutas KAPO võistkond ning kolmandale kohale võitles end Kaitseväe meeskond. Mullu saavutas kuldkarika Lääne-Eesti Pommigrupp.

Demineerijate kutsemeisterlikkuse võistlused nõuavad erilisi tingimusi ja just seetõttu valiti toimumispaigaks Saku valla erinevad asukohad. Võistlejad võtsid mõõtu 15 alal: teenistusrelvadest laskmises, drooni kasutamises, tuleohutusteadmistes, esmaabis, lahingumoona identifitseerimises, demineerija erivarustuse kasutamises, lisaks läbiti sõiduharjutus operatiivsõidukiga jm. Peale selle oli oluline tähelepanelikkus ja orienteerimisoskus.

Iga-aastane demineerimise kutsemeisterlikkuse tiitli nimel võistlemise traditsioon pärineb aastast 2004. Võistlus toimub tsirkulaarselt eri regioonides, tänavu oli peakorraldajaks Põhja-Eesti pommigrupp.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.