"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Stroomi rannas heisati lilla lipp (0)
14. juuli 2021
Albert Truuväärt/ Foto on illustreeriv

Stroomi rannas heisati täna lilla lipp, sest veest leiti üle normi soole enterokokke. Lilla lipp tähistab vee reostust ja ujuma minna ei soovitata.

Täna saabusid 12. juulil Stroomi rannast võetud veeproovid, milles leiti suplusveest üle piirnormi soole enterokokke. Ettevaatlikud peaksid olema eelkõige lapsed, vanemad inimesed ja nõrgema immuunsüsteemiga rannakülastajad. Vältida tuleks vee alla neelamist, sest soole enterokokk võib põhjustada seedetrakti haigusi.

Sellest aastast on G4Si valvatavates Tallinna randades lisaks rohelisele, kollasele ja punasele lipule kasutusel ka lilla lipp. „Lilla lipp tähendab, et vees on reostus, näiteks sinivetikas või mõni bakter ning ujuma minna ei soovitata,“ selgitab G4S Eesti rannavalve juht Henry Seemel.

Lipud lehvivad randades rannavalve tööajal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.