"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Tuletõrjujad kustutasid neljal korral prügikastipõlenguid (0)
14. juuli 2021
Foto: Ilja Matusihis

Möödunud ööpäeva jooksul pidid päästjad Tallinnas kustutama nelja prügikastipõlengut, mis olid oletatavasti alguse saanud korralikult kustutamata suitsukonidest.

14. juulil kell 01.54 teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Ehte tänaval põleb elumaja ja sõidukite vahetus läheduses prügikast. Päästjad likvideerisid põlengu kell 02.03 ning eluhoone ega autod selles kannatada ei saanud. Plastmassist prügikonteiner on aga edaspidi kasutuskõlbmatu.

Kokku said päästjad möödunud ööpäeval 4 väljakutset, mis olid seotud prügikastipõlengute likvideerimisega. Lisaks Põhja-Tallinnale põles üks prügikast Kesklinnas, teine Nõmmel ja kolmas Lasnamäel.

“Keeruline on öelda, mis selliseid põlenguid põhjustab, ent kogemuse põhjal võib eeldada, et kuna tegemist oli valdavalt tänava prügikastidega, siis neisse piisab visata vaid üks korralikult kustutamata suitsukoni, et põleng võiks alguse saada,” ütles Päästeameti kommunikatsioonijuht Liina Valner.

“Ilmselt ei leia inimesed alati üles tänavatele paigaldatud spetsiaalseid suitsetamise prügikaste,” lisas Valner.  “Ka üle poole hoonetulekahjudest saab meie statistika põhjal alguse hooletust suitsetamisest.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.