"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
nakatunute hulk kasvab kiirelt Kiik: valitsus uusi piiranguid praegu ei aruta, eesmärk on hoida ühiskond avatuna (0)
15. juuli 2021
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Foto: Mats Õun

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul ei aruta valitsus uusi võimalikke piiranguid, samas tuletas Kiik meelde, et mitmed piirangud kehtivad ka praegu ning viiruse levides võib valitsus alandada näiteks üritustele kehvitavat külastajate piirmäära.

Kiik kinnitas neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et ühtegi uut koroonapiirangut praegu valitsus ei aruta. Samas tuletas minister meelde, et ka praegu kehtivad mitmed piirangud, nagu näiteks eneseeralduse kohustus ning üritustele on seatud külastajate piirmäärad.

“Elanikud kipuvad suveperioodil viirust alahindama,” sõnas Kiik ja nentis, praegu leviv viirusetõvi on varem levinud tüvedest nakatumisohtlikum.

Kiik toonitas, et nakkuse tõus suveperioodil kaks korda võib osutuda suureks probleemiks.

“Meie eesmärk on hoida ühiskond avatuna,” sõnas Kiik. “Olukorras, kus vaktsiine piisavalt on piisavalt, ole mingit põhjust panna ühiskond kinni.”

Kiik märkis, et üritustele kehtestatud piirangud kehtivad ka praegu, kuid piirid nii kõrged, et inimesed ei pruugi tajuda, et piirangud kehtivad. “Kui viirus levib, tuleb hakata piirmäärasid alandama,” lisas ta.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna lisas, et noorte seas on nakatumise kasv väga suur. Ta tõi näiteks, et ühes suvelaagrikoldes nakatus kokku 21 last. Ta nentis, et lastel avalduvad sümptomid nõrgalt.

Kersna soovitas laps kaitsepookimisele viia eeskätt nendel vanematel, kelle laps jäi distantsõppega hätta

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.