“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
Eesti koondise koosseisus 39 noorsportlast Tallinnas algab kergejõustiku U20 EM (0)
15. juuli 2021
Ann Marii Kivikas (esiplaanil). Foto: Scanpix

“U20 vanus on noorte hulgas kõige aktiivsem trennitegemise aeg. Paljud neist on veel keskkooliõpilased ja U18 vanuseklassi sportlased. On hea meel, et ka nemad saavad oma esimese rahvusvahelise võistlemise kogemuse sel suvel,” ütles kergejõustiku U20 EM-i Eesti koondise juht Kristel Berendsen.

Neljapäevast pühapäevani Tallinnas Kadrioru staadionil toimuvatel kergejõustiku U20 Euroopa meistrivõistlustel astub Eesti koondise koosseisus staadionile 39 noorsportlast.

Neist 31 võistleb individuaalaladel ning kaheksa poissi ja tüdrukut saavad oma esimese rahvusvahelise võistlemise kogemuse teatejooksudes.

“Kindlasti näeme nendel võistlustel üllatajaid. Aga ka neid, kes saavad tuule tiibadesse ja soovivad jätkata tippsportlase karjääri,” lisas Berendsen.

Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi ütles, et kodupubliku ees U20 Eesti koondises võistlemine tekitab noortes soovi pingutada ja saada ka järgmistel rahvusvahelistel võistlustel osalemise kogemus. “See ongi üks olulisi põhjuseid, miks me tõime selle võistluse Eestisse – et meie kõige lootustandvamaid motiveerida ja anda neile kogemus.” 

U20 Euroopa meistrivõistlustel kergejõustikus võtab osa 1247 sportlast. Kohal on selle vanuseklassi tänased tipud, sealhulgas tulevased tähed. “Kadrioru staadionil tõotab tulla järjekordne põnev spordinädalalõpp. Kutsun staadionile toimuvat jälgima ja omadele kaasa elama!” ütles Teigamägi.

Kergejõustiku U20 EM-i Eesti koondisesse kuuluvad: Ann Marii Kivikas 200 meetri jooksus, Hege-Lee Pielberg 400 meetri tõkkejooksus, Merili Tiik 800 meetri jooksus, Anete Randma 1500 meetri jooksus, Mari Mai Ruus 5000 meetri jooksus, Anna Maria Millend 100 meetri tõkkejooksus, Elisabeth Pihela kõrgushüppes, Karmen Bruus kõrgushüppes, Liisa-Maria Lusti kaugushüppes, Anna Panenko kaugushüppes ja kolmikhüppes, Gertu Küttmann kuulitõukes ja vasaraheites, Bert Saar kuulitõukes, Kelly Heinpõld kettaheites, Katre Marit Liiv odaviskes, Pippi Lotta Enok seitsmevõistluses, Ats Kivimets 100 meetri jooksus, Oliver Kruuspan 200 meetri jooksus, Kaspar Grauen 400 meetri jooksus, Uku Renek Kronbergs 800 meetri jooksus, Romet Vahter 100 meetri tõkkejooksus ja kaugushüppes, Mait Filipozzi 400 meetri tõkkejooksus, Artur Djatšuk 10 000 meetri käimises, Albert Beilinson kõrgushüppes, Madis Kaare teivashüppes, Viktor Morozov kolmikhüppes, Andri Matrov kuulitõukes, Hannes Remmelgas kettaheites, Oskar-Filip Tammik vasaraheites, Steven Sepp odaviskes, Rasmus Roosleht kümnevõistluses jaTony Ats Tamm samuti kümnevõistluses.

Lisaks asuvad Eesti koondise kolm võistkonda võistlustulle teatejooksudes: 4×100 meetrit jooksevad Ann Marii Kivikas, Anna Maria Millend, Grette-Ly Mäesalu, Mia Lisett Meringo, Matilda Vitsut; 4×100 meetrit meestele jooksevad Ats Kivimets, Kristjan Markus Eelmaa, Hanno Tamm, Oliver Kruuspan ja Kris Markus Aaslaid; 4×400 meetrit jooksevad Kaspar Grauen, Andreas Laksberg, Mait Filipozzi, Romet Kivi ja Uku Renek Kronbergs. 

Võistlusprogramm ning piletiinfo on leitavad Tallinn 2021 kodulehelt: https://tallinn2021.ee/u20/ajakava/.

2021. aasta kergejõustiku U20 Euroopa meistrivõistluste rahvusvahelised ametlikud partnerid on Spar ja Le Gruyère, ringhäälingu partner on Eurovision ning ametlik koostööpartner on Mondo. Võistluse toetajad on Audi,  Kalev, NIKE, Postimees, SYNLAB Eesti, Tradehouse, Utilitas ja Värska Vesi. Võistlusi korraldab kergejõustikuliit koostöös Euroopa Kergejõustikuliidu, Tallinna linna ja kultuuriministeeriumiga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.