"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Valitsus nimetas Vinter-Nemvaltsi kantsleriks (0)
15. juuli 2021
Scanpix

Valitsus nimetas haridus- ja teadusministeeriumi kantsleriks Kristi Vinter-Nemvaltsi, vahendas BNS.

Valitsus kiitis tänasel istungil esmalt heaks ettepaneku vabastada ametist haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Mart Laidmets tema enda algatuse alates 8. augustist.

Seejärel kiitis valitsus heaks ettepaneku nimetada ministeeriumi endine alus- ja põhihariduse, keele- ja noortepoliitika asekantsler Kristi Vinter-Nemvalts ministeeriumi kantsleri ametikohale alates 9. augustist.

„Mul on erakordselt hea meel, et just Kristi Vinter-Nemvaltsist saab haridus- ja teadusministeeriumi kantsler. Ta on pühendanud haridusele kogu oma senise karjääri ning tunneb hästi alus-, üld- ja kõrgharidust, aga ka noorte- ja teadusvaldkonda,“ ütles minister Liina Kersna. „Minu ootus on, et ministeerium oleks koostöine, sõbralik, asjatundlik ja lahendustele orienteeritud partner haridus- ja teadusmaailmas tegutsejatele. Kristi isikuomadused toetavad neid eesmärke suurepäraselt,” ütles Kersna.

Kantsleri kandidatuuri kiitis heaks ka riigikantseleis tegutsev avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjon. 

Vinter-Nemvaltsi sõnul on haridus- ja teadusministeeriumil väga suur vastutus, et kogu ühiskond oleks valmis pidevalt õppima ja omandama uusi oskusi. „Olen tänulik võimaluse eest sellisel tasemel Eesti haridusse panustada ning minu eesmärk on tagada, et meie inimesed saaksid parima võimaliku hariduse ning et nende võimete arendus oleks parimal viisil toetatud,“ ütles Vinter-Nemvalts.

Kristi Vinter-Nemvaltsil on doktorikraad kasvatusteaduste alal Tallinna Ülikoolist ning ligi üheksa-aastane juhtimiskogemus. Sellest kaks aastat on ta tegutsenud avaliku teenistuse tippjuhina. Enne ministeeriumi asekantsleri ametikohale asumist töötas Vinter-Nemvalts pikalt Tallinna Ülikoolis haridusteaduste instituudi, kasvatusteaduste instituudi, pedagoogilise seminari ja meediahariduskeskuse direktorina. Lisaks on ta töötanud õppejõu ja õpetajana.

Avaliku teenistuse seaduse kohaselt nimetab valitsus ministeeriumi kantsleri ametisse viieks aastaks, kuulates ära avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjoni arvamuse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.