"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Hüvasti, postiljon Aasta lõpuks saadavad 1000 nutipostkasti omanikku kodust pakke kulleriga kohtumata (0)
16. juuli 2021

Personaalseid nutipostkaste arendav idufirma ParcelSea pakub juulikuust Eestis esmakordselt lisaks pakkide vastu võtmisele võimalust neid otse kodust ka saata – seda kullerit ootamata.

Tellisid e-poest kingad, mis hästi ei sobi ja tahaksid need kaupmehele tagasi saata? Nüüd saad kingad kodu ees asuvasse nutipostkasti tõsta, kullerile kasti koodi saata ja ise rahus tööle või randa minna. Teadmata ajal saabuva kulleri ootamine on minevik.

“Kui veebipood pakub pakile kulleri järgi saatmise teenust, saavad nutipostkasti omanikud jätta selle lihtsalt oma postkasti kullerit ootama. Kui soovid sõbrale raamatut laenata, aga sobivat aega kokku leppida ei õnnestu, siis jätad talle raamatu nutipostkasti, saadad sõbrale unikaalse koodi ja ta saab järele tulla nii nagu talle sobib. Ja neile, kes töö või hobi tõttu regulaarselt pakke saadavad, teeb nutipostkast elu hoopis lihtsamaks, sest enam ei tule sületäie pakkidega kaugele pakiautomaadi juurde sõita,” tutvustab isikliku nutipostkasti võimalusi ParcelSea äriarendusjuht Tanel Raun.

ParcelSea lahendust kasutab juba näiteks SOL pesumajade kett ning nutipostkasti omanik saab puhastusse mineva pesu otse koduukse ette postkasti jätta ning sealtsamast saab puhta pesu ka kätte. Transpordi eest hoolitseb pesumaja ning aeganõudev sõit kaubanduskeskusse jääb ära. Partnerite võrgustik laieneb pidevalt ja ParcelSea teeb partneritega koostööd, et kullerid oleksid nutipostkasti võimalustega hästi kursis ning teenus toimiks kliendile sujuvalt ja mugavalt. Oluline on teada, et nutipostkast pole vaid kulleritele ega sõltu partnerist, kellele pakki saata soovid – avamiskoodi saab jätta igaühele, kel seda tarvis.

Igas ParcelSea postkasti turvalises metallkorpuses on kolm eri suuruses sektsiooni, mis töötavad erinevate postkastidena, suurimad neist toidukraami jaoks ka termokastiga. Nii ei jää ruumi puudu, sest samal ajal saab saata ning vastu võtta mitu erinevat pakki. Pakkide saatmise funktsioon on esialgu tasuta ning hakkab septembri algusest maksma omanikule 2.99 € kuus. Tänavu aasta lõpuks plaanib ParcelSea paigaldada 1000 nutipostkasti.

ParcelSea on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis toob eramajade postkastid 21. sajandisse. Harjumaal asuvas tehases toodetakse nutipostkaste, mida pakutakse hetkel klientidele Eestis ja peagi ka Skandinaavias. Ettevõte on kaasanud 985 000 euro ulatuses investeeringuid, investorite seas on Eesti IT-maailma koorekiht. Järgmise aasta jooksul plaanib ParcelSea kinnitada kanda ka välisturgudel. Koduomanikule maksab postkast 9.99€ kuus või välja ostes 999€.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.