"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Harjumaal hukkus sõiduautoga kokku põrganud mootorrattur (0)
17. juuli 2021
Ilja Matusihis

Harjumaal põrkasid kokku sõiduauto ja mootorratas, õnnetuses hukkus 47-aastane mootorrattur.

Laupäeval  kella 9.35 paiku sai häirekeskus teate, et Harku vallas Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna maantee 17. kilomeetril põrkasid kokku sõiduauto Hyundai I 20 ja mootorratas Yamaha BT 1100, edastas Põhja prefektuur.

„Esialgsetel andmetel tuli mootorratas Keila-Joa poolt, kui põrkas kokku Tallinna suunalt sõitnud ja vasakpööret teinud sõidukiga Hyundai,“ rääkis Põhja prefektuuri Lääne-Harju jaoskonna välijuht Katre Ulp.

Mootorratta seljas olnud 47-aastane mees paiskus kokkupõrke tagajärjel teelt välja. Kuigi õnnetust pealt näinud inimesed proovisid meest elustada, olid tema vigastused sedavõrd rasked, et ta suri sündmuskohal. Autoroolis olnud 73-aastane naine viidi haiglasse tervisekontrolli, kõrvalistmel olnud 72-aastane mees vigastada ei saanud.

„Edasine uurimine selgitab, millised olid õnnetuse täpsed asjaolud. Samuti uurime, milline oli sõiduki ja mootorratta õnnetuseaegne sõidukiirus sel teelõigul. Praegu on teada, et nii mootorrattur kui autojuht omasid juhtimisõigust ning autojuht oli kaine,“ lisas Ulp.

Ratturil oli sobilik varustus, sõidukis kasutati samuti nõuetekohast turvavarustust ning teeolud õnnetuspaigas olid head.

„Ilmad on soojad ja suvised ning sõiduteed võivad tekitada soovi veidi rohkem gaasi vajutada. Kindlasti tuleb valida teelõigule vastav piirkiirus, seda hoolimata vähesest liiklustihedusest või sirgest teest. Järgmise teekurvi taga võib keegi teha parasjagu manöövrit ning siis on keerulisem kiirust maha pidurdada ja võimalikku õnnetust ennetada,“ sõnas Ulp.

Tänavu inimkannatanuga liiklusõnnetusi oin juhtunud 791, mida on rohkem kui varasemal kolmel aastal sama perioodi jooksul. Hukkunud on 27 ja vigastada saanud 891 inimest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.