"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Biden: sotsiaalmeedia väärinfo Covidi kohta tapab inimesi (0)
18. juuli 2021
Scanpix

USA president Joe Biden ütles reedel, et sotsiaalmeedias leviv väärinformatsioon COVID-19 ja vaktsineerimise kohta “tapab inimesi”, vahendas BNS. “Nad tapavad inimesi. Ainus meil olev pandeemia on vaktsineerimata inimeste seas,” lausus ta ajakirjanikele Valges Majas.

Valge Maja avaldab survet sotsiaalmeediaettevõtetele, eriti Facebookile, et summutada ametnike sõnul laialt levinud desinformatsiooni koroonavastase vaktsineerimise kohta.

USA tervishoiuametnike sõnul on COVID-19 surma- ja nakkusjuhtude praegune hoogustumine riigis pea eranditult seotud vaktsineerimata inimestega. “Sõnum on selge: sellest on saanud vaktsineerimata inimeste pandeemia,” ütles haiguste tõrje ja ennetamise keskuste direktor Rochelle Walensky reedel ajakirjanikele.

Paljud vaktsineerimisest keeldujad on hoolimata hõlpsast kättesaadavusest kogu Ühendriikides öelnud, et ei usalda kaitsesüste. Skepsist soodustavad nii vaktsiinivastaste aktivistide veebis levitatud valepostitused kui ka vabariiklastest poliitikud, kes väidavad, et vaktsineerimine on osa valitsuse kontrolli katsetest.

Valge Maja pressiesindaja Jen Psaki kirjutas Facebookis, et paljud ei tee piisavalt. “Igaühel on mängida oma roll tagamaks informatsiooni usaldusväärsus,” tõdes ta. 

Facebook tõrjus reedel USA presidendi Joe Biden kriitikat, et väärinformatsioon sotsiaalmeedias tapab inimesi, väites, et selle püüded tõsiasjad päevavalgele tuua hoopis päästavad elusid.  “Meid ei heiduta süüdistused, mida faktid ei toeta,” kommenteeris Facebook Bideni sõnu. 

Juhtiva suhtlusvõrgustiku andmeil on rohkem kui kaks miljardit inimest  vaadanud just Facebookist usaldusväärset teavet COVID-19 ja vaktsiinide kohta ehk rohkem kui kuskilt mujalt internetist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.