"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Kalle Rovanperä liigub Rally Estonial ajaloolise võidu suunas (0)
18. juuli 2021
Scanpix

Pärast seda, kui laupäeval sõideti FIA autoralli maailmameistrivõistluste teine täispikk võistluspäev, on täna suurimate võiduvõimalustega stardis Kalle Rovanperä ja Jonne Haltuneni ekipaaž, vahendas BNS.

“Väga hea päev ja on hea tunne olla liidrikohal,” kommenteeris Rovanperä laupäevaseid sõite. “Ma teadsin, et hommikul esimene katse on keeruline, ilmselt kogu ralli keerulisem. Uus ja väga tehniline katse, uus rajalegend ja me olime selleks hästi valmistunud. See töötas ja suutsime vajaliku vahe sisse teha. Teisel läbimisel olid olud keerulisemad ja saime nendes tingimustes kindla peale sõita. Pühapäev on pikk päev ja peame hoidma fookust paigas, vältima vigu ja saama hea rütmi.”

Kolmandal kohal olevad Thierry Neuville ja Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 WRC) kaotavad liidritele 1.20,9. Peale reedest katkestamist rajale naasnud Ott Tänak ning Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) näitasid head kiirust ning võitsid kuus kiiruskatset.

WRC 2 arvestuses on liidrid Andreas Mikkelsen ja Ola Floene (Škoda Fabia Rally2 evo), Georg Linnamäe ja James Morgan (Volkswagen Polo GTI R5) on kuuendal kohal.

WRC 3 klassis on liidrikohal Rally Estonia varasem võitja Aleksei Lukjanuk koos Jaroslav Feodoroviga (Škoda Fabia Rally2 evo). Raul Jeets ja Andrus Toom on selles arvestuses viiendal kohal.

Kiiruskatsete kohapeal jälgimise ja maailma parimatele rallisõitjatele kaasaelamise kõrval tohib publik tänavu jalutada ka hooldusalal ja vaadata pealt, kuidas toimetavad erinevate meeskondade mehaanikud.

WRC Rally Estonia on tänavune FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp, mis sõidetakse Tartus ning Tartu, Otepää, Elva, Kanepi, Kambja, Peipsiääre ja Mustvee vallas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.