"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Loodus mässab Lääne-Euroopa tulvades on hukkunud vähemalt 170 inimest (0)
18. juuli 2021
Scanpix

Päästjad otsisid laupäeval Lääne-Euroopat tabanud katastroofilistes tulvades ellu jäänud inimesi ja ohvreid, praeguse seisuga on piirkonna lähimineviku suurimates üleujutustes hukkunud vähemalt 170 inimest, vahendas BNS.

Üleujutused tabasid iseäranis rängalt Lääne-Saksamaad, kuid põhjustasid hävingut ka Belgias, Luksemburgis ja Hollandis, kus tänavad ja kodud on jäänud mudase vee alla ning kus tervetele kogukondadele puudus loodusõnnetuse tõttu ligipääs.  

Saksamaal on ametlikult teada 143 surmajuhtumit, kuid võimud on hoiatanud, et ohvrite arv tõenäoliselt kasvab. Saksamaa enim kannatada saanud liidumaades Nordrhein-Westfalenis ja Rheinland-Pfalzis on elanikud järk-järgult oma kodudesse naasmas. 

Belgias kasvas hukkunute arv 27-ni, paljud inimesed on jäänud kadunuks. Belgia kuulutas teisipäeva leinapäevaks looduskatastroofis hukkunute mälestuseks. 

Saksamaal Heinsbergi kreisis, mis asub Düsseldorfist 65 kilomeetrit edelas, purunes ööl vastu laupäeva tamm, mille tõttu tuli evakueerida üle 700 inimese. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.