"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Ööpäevaga leidis kinnitust 41 koroonasse nakatumist (0)
18. juuli 2021
Ilja Matusihis

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 3523 koroonatesti, millest esmaseid positiivseid oli 41 ehk 1,2 protsenti testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 26 inimesel. Harjumaa uutest nakkusjuhtumitest 20 on Tallinnas. Pärnumaale lisandus 10 ja Ida-Virumale 2. Teistes maakondades uusi nakatumisi ei avastatud. Kolmel juhul rahvastikuregistris elukoht puudus.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 49,7 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 1,4 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates kolm uut haigusjuhtumit. Haiglas on 17 patsienti, kelle keskmine vanus on 59 aastat. Kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastaseid üheksa ehk 52,9 protsenti. Surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Ööpäeva jooksul manustati 1879 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 596 380 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 516 756 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 68,3 protsenti. Vanusegrupis 70+ on kõikides maakondades peale Ida-Virumaa vaktsineeritud üle 60 protsendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.