"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Rally Estonia võitis Rovanperä (0)
18. juuli 2021
Scanpix

Rally Estonia võidu täna enda nimele vormistanud 20-aastasest Kalle Rovanperäst sai WRC-ajaloo noorim võitja, vahendas BNS Postimeest.

Selleks nädalaks reisis autoralli MM-karussell Lõuna-Eestisse, kus sõideti 11. Rally Estonia. Mullust võitu läksid kaitsma kodupubliku lemmikud Ott Tänak ja Martin Järveoja, kes pidid aga juba neljandal kiiruskatsel katkestama. Laupäeval oli esiekipaaž aga taas rajal.

Pühapäevaks olid WRC-klassis vahed juba selgelt välja kujunenud ja keegi enam suuri riske ei võtnud, kirjutab ERR. Esimesena startinud Tänak hiilgas kolme katsevõiduga, millest kaks läksid jagamisele tiimikaaslase Thierry Neuville’iga, ning eestlane oli kiireim ka punktikatsel. 

Laupäeval võimsat tempot näidanud Rovanperä edestas ralli lõpuks Hyundaiga sõitvat Craig Breeni 59,9 sekundiga, kolmas oli Neuville (+1.12,4). Päeva kolmandalt kohalt alustanud Neuville suurendas vahe Sebastien Ogier’ga 20 sekundile, kuid hilines siis eelviimase katse starti ühe minuti ning sai kümnesekundilise ajakaristuse.

Reedese võistluspäeva katkestanud, kuid rallilt siiski 11 katsevõitu noppinud Tänak teenis koduteedelt seega viis MM-punkti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.