"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Rootsis said tulistamises haavata kaks mängimas olnud last (0)
18. juuli 2021
Scanpix

Rootsis on põhjustanud ulatusliku vapustuse kahe lapse tulistamine laupäeva õhtul Stockholmi lähedal, vahendas BNS kohalikku meediat. 

Eelkooli- ja algkooliealine laps said Huddinge vallas Visättras aset leidnud intsidendis haavata. Lapsed viidi kiirabiga haiglasse. Jalga tulistatud laste vigastused ei ole eluohtlikud. 

Politsei häirekeskus sai teate juhtunust kell 20.16 kohaliku aja järgi. Tulistamisega seoses on kinni võetud üheksa inimest. Politsei sõnul on nende seas inimesi, kel on kokkupuuteid kuritegelike võrgustikega. Veel täna pärastlõunal oli toimunu osas palju ebaselgust. Politsei sõnul ei viita miski sellele, et lapsed oleks teadlikult sihtmärgiks valitud. 

Lapsed olid mängimas Visättra keskuse elamupiirkonnas, kui neid lasud tabasid. Paljude avaliku elu tegelaste kõrval kommenteeris tulistamist ka peaminister Stefan Löfven, kes kirjutas Facebookis, et tunneb lootusetust ja viha. “See, et vägivald leiab aset keskkonnas, kus süütu laps elab, näitab täielikku hoolimatust ja halastamatust,” ütles uudisteagentuurile TT siseminister Mikael Damberg.

Damberg ütles end olevat mõtetes vigastatud laste ja nende peredega. “Tahan väljendada oma kaastunnet ja viha vägivalla vastu, mis neid kaht last tabas.” 

Minister nõudis ka selguse toomist Visättras juhtunusse.  “Nüüd on tähtis, et isik, kes vastutab selle mõistusevastase vägivalla eest saaks süüdistuse. Lapsed peavad meie ühiskonnas end alati turvaliselt tundma. 

Rootsi moderaatide hinnangul ületati sellega uus piir Rootsi kuritegevuses. Opositsioonierakond nõudis karmimaid karistusi. “See on kohutav. On pea võimatu seda juhtumit sõnadega kirjeldada,” lausus moderaatide õigusekspert Johan Forsell. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.