"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Lasnamäel evakueeriti nädalavahetusel korrusmaja põlengu tõttu 16 inimest (0)
19. juuli 2021
Foto: Ilja Matusihis

Tallinnas Lasnamäel tuli möödunud nädala lõpus korrusmaja põlengu tõttu evakueerida hoonest 16 inimest. 

17. juulil kell 5.24 saabus häirekeskusele teade, et Lasnamäe linnaosas Paekaare tänaval on üheksakordse elumaja ülemine trepikoda suitsu täis. Kohale kiirustanud päästjad sisenesid majja ning leidsid tulekolde viiendal korrusel asuvast liftist ja liftišahtist, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja BNS-ile.

Kuna terve maja trepikoda täitus lühikese aja vältel suitsuga, siis alustati kõikide suitsulõksus olnud majaelanike evakueerimist. Kokku tõid päästjad majast välja 16 inimest, kellest seitse vaatas kiirabi põhjalikult üle, kuid hospitaliseerimist nad õnneks ei vajanud. Kohale kutsuti ka avariibrigaad, kes liftiga edasi tegeles.

Esialgsetel andmetel võis põleng alguse saada lifti elektrimootori rikkest. Kell 7 varahommikul oli päästjate poolt tulekahju lokaliseeritud ning asuti tegelema järelkustutusega. Kella 7.55 paiku olid trepikojad tuulutatud ning tulekahju lõplikult likvideeritud. Põlengu täpse tekkepõhjuse selgitab välja edasine menetlus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.