"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Uuring: kolmveerandi Euroopa ettevõtete arvates sõltub majanduse taastumine suuresti vaktsineerimisest (0)
19. juuli 2021
Foto: Scanpix

Euroopa ettevõtete arvates sõltub majanduse taastumine suurel määral Covid-19 vastu vaktsineerimisest, selgub Intrumi iga-aastasest Euroopa maksearuandest. Tänavu kevadel toimunud uuringus ütles 73% Euroopa ettevõtetest, et vaktsiinidel on positiivne mõju nende äritegevusele. VKEd on selles osas optimistlikumad kui suuremad ettevõtted.

Küsitletud ettevõtetest ütles 23%, et vaktsineerimisel on nende äritegevusele „väga positiivne“ mõju, 50% arvates on see mõju „üsna positiivne“. Ainult 6% ütles, et Covid-19 vaktsiinid ei mõjuta nende äritulemusi, teatas Intrum.

„Eriti riigid, kus tähtis roll on turismil ning ulatuslikul kaupade ja inimeste piiriülesel liikumisel, loodavad väga, et vaktsineerimine aitab majandusel taastuda. Piirkondlikud erinevused hoiakutes ei ole Euroopa mastaabis märkimisväärsed ja võime rääkida ettevõtete üsna üksmeelsest toetusest vaktsineerimisele,” ütles Intrumi Baltikumi tegevdirektor Ilva Valeika. “Ka Eesti ettevõtjad mõistavad, et Covid-19 järjekordne laine tähendaks täiendavaid piiranguid, mis halvendaks tõsiselt paljude ettevõtete finantsolukorda, tuues kaasa maksevõime probleemid ja tööjõu vähendamise.”

Kõige rohkem usuvad vaktsiinide kasutuselevõtu “väga positiivsesse“ mõjusse Hollandi ja Hispaania ettevõtted, vastavalt 28% ja 27%. Balti riikides on samal arvamusel kõige sagedamini Läti ettevõtted (23%), järgnevad Eesti (20%) ja Leedu (18%). Kõige vähem optimistlikud on selles vallas Austria ja Ungari ettevõtted – vastavalt 15% ja 17%.

Küsitlused toimusid ajavahemikus 25. jaanuar – 16. aprill 2021.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.