"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Stroomi ranna veeproovid on korras (0)
20. juuli 2021
Foto: Ilja Matusihis

“Täna saime positiivse uudise, et 15. juulil võetud Stroomi ranna veeproovid on korras,”- ütles Põhja-Tallinna linnaosavanema asetäitja linnaosa vanema ülesannetes Manuela Pihlap, kelle sõnul kinnitavad Terviseameti värsked veeproovide analüüsid , et Stroomi ranna suplusvesi on täiesti nõuetekohane.

Vee puhtust määravad kaks mikrobioloogilist parameetrit – enterokoki ja E.coli bakterite sisaldus vees.

Terviseamet avalikustab veeproovide analüüsi tulemusi lehel http://vtiav.sm.ee/index.php/?active_tab_id=SV

Stroomi ranna puhul peab arvestama asjaoluga, et rand ja rannapark paiknevad üleujutusalas, mis tähendab, et suuremad sademed mõjutavad vee kvaliteeti. Lisaks võivad merevee kvaliteeti mõjutada ka lähedal asuvate linnaosade inimtegevus ning pinna- ja sadeveed, millega kanduvad jääkreostuskollete sadeveed Kopli lahte.

Pikakari rannas on näidud endiselt head.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.