"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Tallinn otsib Putukaväila projekteerijat (1)
20. juuli 2021
Suuresti on tulevase Putukaväila ala praegu õhuliinide all, mis asendatakse maakaabliga, et laiendada ala kasutusvõimalusi. Foto: Albert Truuväärt

Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet kuulutas välja riigihanke lineaarpargi Putukaväil Ristiku tänava ja Kolde puiestee vahelise lõigu põhiprojekti koostaja leidmiseks.

Projekteeritav lõik hõlmab Ristiku tänav T3, Ristiku 97, Paavli tänav T2, Ristiku tänav 93, Sõle tänav 48b, Sõle tänav T4 ja Kolde puiestee 92 kinnistuid, vahendab BNS.

Putukaväil hakkab kulgema Kopli kaubajaamast Stroomi rannani ja on üks osa läbi linna kulgevast rohekoridorist, mis ühendab erinevaid linnaosi, naabruskondi, erinevaid hoonestusalasid ning väärtuslikke rohealasid.

Suuresti on tulevase Putukaväila ala praegu õhuliinide all, mis asendatakse maakaabliga, et laiendada ala kasutusvõimalusi. Samuti väheneb Kopli kaubajaama osatähtsus, kuhu luuakse uued pargi- ja rohealad. Piirkonda on kavas rajada ka uus trammiliin.

Projekti koostamisel tuleb muu hulgas lähtuda OÜ Kino maastikuarhitektide loodud Putukaväila maastikuarhitektuursest lahendusest ning AS K-Projekti koostatud Pelgulinna trammi ja Paavli tänavavõrgu eskiisist.

Pakkumusi saab hankele esitada 4. augusti hommikuni.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kati
20. juuli 2021 18:48
Jälle üks mõtetu raha raiskamine. Niidame vähem ja jätame sügisel lehed riisumata ja hakkab meil olema nii liblikaid kui putukaid. Sügislehtedes on palju putukaid mis kõik hukkuvad kui lehti riisume ja need lehed kõik ahjus põletame.